Ropog a bordám! Szabadna?
Nyár óta fáj a tüdőm, főképp a jobb oldal, dohányzom, de sportolok, kerékpározok és korcsolyázom. Öcsémet egyik nap megkértem, mikor már nem bírtam tovább, hogy lesz ami lesz, asztalra támaszkodva homorítottam, kulcsolt kézzel nehezedjen rá hirtelen a bordám területén és összesen 4 nagyon hangosat roppant. Nem szívesen ismételgetem ezt, mert nem tudom milyen hatással van a hátamra.
Szeptemberben kétszer fertőződtem meg bronchitis-szel ami átterjedt a tüdőmre. Van összefüggés? A borda roppantása befolyásolja a vázszerkezetem?
22/L
A ropogás önmagában normális. Nekem is ropog, hogyha erősen kihúzom magam, vagy hátulról felemelnek. Van ilyen technika amikor ketten átkulcsolják egymást háttal állva és felemelik a másikat. MRI-vel vizsgálták az ízületeket, hogy mi okozza a ropogást. Kis buborékok robbannak szét ezek adják ki ezt a hangot.
A fájdalmat sok minden okozhatja. Menj el orvoshoz, hogyha rosszabbodik.
csinálj hátedzést, felhúzás, kábeles evezés
úgyse fogsz :D de én szóltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!