Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ropog a bordám! Szabadna?

Ropog a bordám! Szabadna?

Figyelt kérdés

Nyár óta fáj a tüdőm, főképp a jobb oldal, dohányzom, de sportolok, kerékpározok és korcsolyázom. Öcsémet egyik nap megkértem, mikor már nem bírtam tovább, hogy lesz ami lesz, asztalra támaszkodva homorítottam, kulcsolt kézzel nehezedjen rá hirtelen a bordám területén és összesen 4 nagyon hangosat roppant. Nem szívesen ismételgetem ezt, mert nem tudom milyen hatással van a hátamra.

Szeptemberben kétszer fertőződtem meg bronchitis-szel ami átterjedt a tüdőmre. Van összefüggés? A borda roppantása befolyásolja a vázszerkezetem?

22/L

2016. dec. 22. 19:10
 1/3 anonim ***** válasza:

A ropogás önmagában normális. Nekem is ropog, hogyha erősen kihúzom magam, vagy hátulról felemelnek. Van ilyen technika amikor ketten átkulcsolják egymást háttal állva és felemelik a másikat. MRI-vel vizsgálták az ízületeket, hogy mi okozza a ropogást. Kis buborékok robbannak szét ezek adják ki ezt a hangot.

A fájdalmat sok minden okozhatja. Menj el orvoshoz, hogyha rosszabbodik.

2016. dec. 22. 19:20
 2/3 A kérdező kommentje:
tudom hogyan történik a ropogás, csak azt furcsállom, hogy 22 évem volt arra hogy ropogjak mégsem történt meg idáig, és amióta öcsém kiszedte belőlem 2x, azóta már magától is pukkan piciket ha ráfeszülök és érezhető hogy ez nem egy tünet ami majd egyik napról a másikra elmúlik... de köszönöm a választ! :)
2016. dec. 22. 19:40
 3/3 anonim ***** válasza:

csinálj hátedzést, felhúzás, kábeles evezés

úgyse fogsz :D de én szóltam

2016. dec. 22. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!