Néhány napja először kezdtem el aktívan mozogni. Úgy érzem magam mintha összevertek volna. Lehet ezt csillapítani?
17 éves vagyok,és lustaságomból kifolyólag soha nem sportoltam semmit ez előtt. Nemrég megtanultam biciklizni,és rögtön megszerettem,így elő is ástuk párom régi biciklijét. Azóta mindenhova azzal járok,napi kb 1 óra tekerés összesen.külön sport ezt még felcipelni a negyedik emeletre.
Épp meg is vagyok fázva,taknyom nyálam egybe,köhögök. Ez rátett egy lapáttal. Mostmár olyan vagyok mint akit megrágtak és kiköptek,alig bírok mozogni,a lábaim karjaim zsibbadtak. Ma még mennem kell elég sok helyre elég sok mindent intézni.
Lehet ezt valahogy enyhíteni?
Hát ez már csak így van.
A kulcsszó a fokozatosság. Az állóképességi sportoknál először fel sem tűnik, hogy fáradunk, csak pár nap múlva üt be a krach.
Csökkentsd az adagot és a tempót, ne hagyd abba.
sajnos a csökkentés nem nagyon megy,minden nap át kell járnom anyámhoz öcsémre vigyázni.az ide bringával úgy 15perc oda 10 vissza(lejtő). ezen kívül bolt,plusz ha viszem valahova az öcsköst általában azzal megyek lassabban,mert könnyebb mint gyalogolni.
ilyen hetem egy hónapban egyszer lesz,anyám délutános szakjában,aztán megint nem lesz hova mennem,és félek megerőltető ,lesz,mert ha nem nagyon kell menni konkrét helyekre,inkább itthon maradok(mint mondtam lusta vagyok,erre nem teljes gyógyíR a bringa :D)
inkább a bringacipelést érzem megerőltetőnek
párom masszirozza a lábam esténként,de ez csak ideiglenesen jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!