Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen gyakran kell fürdeni,...

Milyen gyakran kell fürdeni, zuhanyozni?

Figyelt kérdés
Árt-e a bőrnek a gyakori tusolás, fürdés? És vajon büdös leszek-e, ha nem naponta fürdök? Ismerek olyat, aki hetente egyszer fürdik. De akkor jó alaposan.
2010. ápr. 26. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Elvileg naponta kéne. Én el sem tudom képzelni magamról, hogy ne zuhanyozzak minden nap. Mikor nagy ritkán kihagyok egy napot utána úgy nézek ki... szóval nem is az, hogy koszos lennék, de minimum a nemiszerveket meg kell mosni, mert szerintem mindenki látja vagy érzi, hogy mik vannak ott egy-egy nap végén.

Amúgy meg vannak országok ahol természetesnek tartják, hogy a kisbabákat is hetente csak egyszer fürdetik, szóval inkább ne a szokásokba menjünk bele hanem abba, hogy mi az egészséges.

Napi 1 talán 2 könnyedebb fürdés még nem teszi tönkre a bőröd védekezőrétegét, viszont higiénikus és nem csak a bőr szempontjából egészséges hanem felfrissít és a vérkeringést is javítja.

2010. ápr. 26. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Hát elég igénytelen ismerősöd van...

Naponta egyszer azért minimum kéne, de van, aki kétszer tusol, sőt, néhányan még háromszor is, mégis élnek.

Legalább higiénikusak.

Az, hogy heti egyszer fürdik valaki, de jó alaposan...

Ember, NAPONTA alaposan kell lefürdeni... :S

3/8 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem naponta 1x illik zuhanyozni vagy fürdeni...
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
UramIsten! Az szép. Mondjuk annyira nem "ciki", de nekem elképzelhetetlen. Minden nap fürdök, nyáron nagy melegbe reggel este. Nem vagyok izzadós típus. Hajat is 2 naponta mosok, semmi baja, egyésszéges. Lehet, hogy én viszem túlzásba, de nálam így működik. A párom is szintén így.
2010. ápr. 26. 14:34
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Fúj, az elég gáz. Alaphigiéniának kéne lenni, hogy valaki naponta fürdik.

Én minden este fürdök, reggel pedig mosdok. JA, és fogat is reggel-este mosok.

2010. ápr. 26. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem naponta kell, de a napi 2 sem ártalmas.

Szerintem ne próbáld ki, hogy büdös leszel-e, mert ha igen, az nagyon kiábrándító Neked is és környezetednek is.

2010. ápr. 26. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:
61%
Gyerekkoromban csak napi cicamosdás volt (hónalj, nyak, láb),kb 14 éves koromig, most már naponta zuhany, de soha semmilyen gomba, bőr betegségem nem volt. Ismerek olyat, aki naponta fürdik mégis mindenféle bőrbetegséget összeszed. Úgy gondolom, jobban kialakul a védettség, ha nem sikáljuk folyton a bőrünket, főleg gyerekkorban.
2010. ápr. 26. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem meg az árt, ha nem fürdesz/tusolsz minden nap. Ugyanis a hajlatokban pl. hónalj, a talpon, a nemi szervek környékén rengeteg baktérium gyűlik össze és ezeknek szaga is van. Régen talán azért tartották ártalmasnak, mert nem voltak elég kifinomultak a tisztálkodó szerek. Erős szappanok, amik utána jól kiszárították a bőrt és az viszketett stb. Ma már nagyon jó és kíméletes tisztálkodó szerek vannak, az izzadásgátlók sem óvnak meg 24 órára a szagoktól. Régen hajat is csak hetente mostak, ma meg 2-3 naponta. Szerintem ez a levegő szennyezettségétől is függ, mert 2 nap után már úgy érzem, hogy ragad a hajam a kosztól.
2010. ápr. 26. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!