Energiaital miert karos? Napi egy nagyon rossz?
1 doboz energiaital=3-7 csésze kávé (függően a márka koffeintartalmától). Éppen ezért vannak kontraindikált esetek, amikor nem ajánlott még 1doboz/nap fogyasztása sem:
- fel nem ismert szív és érrendszeri problémák
- sportolás
- gyógyszer szedés
- alkoholfogyasztás
- napozás
Nemcsak a magas koffein és cukor hatásával kell számolni, hanem erős vízhajtó hatásával is, ami a szív mellett a vesét és a májat is terheli.
Rendszeres fogyasztás mellett hozzá lehet szokni, ami megvonásával a szervezet elvonási tünetekkel reagál.
Semelyik.
1 csésze kávé: 50-150 mg között, 250 ml energiaital max 80 mg engedélyezett.
Nincs megadva max, de 32mg van a legtöbben, Hell Strongban van 38. Most az "én tudok a netről venni ennél erősebbet" dumát hagyjuk.
Sehol sincs ez 5 csésze kávéhoz, de 10 éve is ennyi volt bennük a koffein. Csak vannak akik félhallásból informálódnak hülyeségeket és utána meg valódi tényként terjesztik tovább.
Előző:
"32mg van a legtöbben". Ja feltéve, hogy a 2 és fél deciből másfelet kiöntesz. Mert egyébként az pont 80 összesen. (32 mg/100 ml)
#8,
3-as vagyok. Az egy dolog, hogy ismered a betűket, de lehet belőlük összefüggő értelmes mondatokat is kiolvasni. Hadd segítsek. Direkt azért nem reagáltam a 4-es hsz-ra, mert:
- 3-7 csésze adatban nemcsak a hazai(!) energiaitalokat tettem bele (itthon tilos külföldön forgalmazottat inni?). Ezen kívül:
- nem mindegy, hogy instant, vagy őrölt kávéról van szó
- előfordul, hogy a mért koffeintartalom meghaladja a termék jelölésén feltüntetett mennyiséget
Ha nagyon bonyolultnak érzed segítség nélkül az értelmező olvasást, és ne adj' a korrekt választ is, akkor miért is minősíted mások agyát?
Nem haladhatja meg a termék a ráírt koffeintartalmat, volt egy nagy teszt róla egy éve a nébih karöltésével, egyikben se volt magasabb. duplakávét is tud mindenki főzni, body shopban meg kapsz tömény koffeint is kannában, akkor meg? ettől még nem lesz itthon az edrinkek 99%ában 5-7 csésze koffein. hülyeséget beszélsz mert azt hiszed jól informált vagy, ha valaki visszaszól rá meg nem tetszik és csak a magadét nyomatod.
ne igyad aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!