A reflux betegseg minek kovetkezteben alakul ki?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 18:36
1/13 anonim válasza:
Akkor alakul ki reflux, amikor az alsó nyelőcső záró izom nem záródik rendesen. Ilyenkor a gyomorsav, főleg fekvő helyzetben, vissza tud folyni a nyelőcsőbe. Sajnos én is reflux-os vagyok :(
2/13 anonim válasza:
hát nekem is van (16 vagyok), nekem vagy 4 éve fedezték fel, de ismerek egy kis gyereket, akinek szintén van. Neki azt hiszem 2-3 éves korában fedzték fel, de minden esetre nagyon kellemtlen, főleg, ha savtúltengésed van. Én ezáltal elég gyakran hányok.
3/13 anonim válasza:
Több oka is lehet! De általában a stresszes élet. Édesanyám üzletvezető volt egy vegyes boltban. Egyedül vitte hosszú éveken keresztül. Elég nagy volt az üzlet, nagyon sok vásárlóval.Majd egyre többet panaszkodott a gyomrára. Elment orvoshoz, aki refluxot és gyomorhurútot állapított meg nála. Még gyomortükrözésen is volt. Az orvos azt mondta elsősorban a stressztől és a helytelen táplálkozástól lehet elsősorban refluxot kapni.Mai napig is gyógyszert szed rá!
4/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a gyors valaszokat ,azt szerettem volna tudni ,hogy kialakulhat-e helytelen taplalkozas miatt, tul sok edesseg fogyasztas miatt.
2010. ápr. 20. 18:50
5/13 anonim válasza:
Sziasztok!A barátom még csak 21 éves, de kiderült, hogy neki is refluxa van. És ez okozza a hasmenést is nála. Kb fél éve szenved vele, szed gyógyszert is(Volt tükrözésen is, és mondták, hogy van egy 2-3 mm es fekélye:( ebből meg lehet gyógyulni? Kérlek írjatok!
6/13 anonim válasza:
18:43 vagyok ismét! A túl sok édesség növeli a gyomorsavat, és a kávé is. Továbbá dió, mogyoró, tejtermékek is. Próbáld meg este ne egyél ilyen dolgokat.
7/13 anonim válasza:
Én is köszönöm. Édességeket nagyon ritkán eszik, tejes dolgokat mostanában nem nagyon- Én is köszönöm a válaszokat!
8/13 anonim válasza:
Én úgy gondolom, az elfojtott stressz, a szénsavas italok, kávé, tea, savanyú dolgok okozhatják.
9/13 A kérdező kommentje:
Kb mennyi ido amig ki lehet belole gyogyulni?Az lehet ,hogy nem rez egeto erzest ,megis van gyomorvavja?
2010. ápr. 21. 10:07
10/13 anonim válasza:
igen lehetséges hogy nem ég és nem fáj a gyomra és mégis sok a sava.én anno légszomjal mentem orvoshoz,felfektetett az ágyra megnyomta a gyomromat és elkezdte a sav marni a torkomat....addig fel sem tűnt hogy sok a savam....alattomos egy betegség a reflux.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!