Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kifejezetten alacsony a...

Kifejezetten alacsony a vérnyomásom, akkor miért vagyok rosszul a kávétól?

Figyelt kérdés

Elég ritkán kávézom, de mikor igen, akkor is csak keveset. Kb. 2 hónapja iszogatok kávét hébe-hóba, előtte egyáltalán nem ittam, mert nem szeretem.

Mostanában viszont néha úgy megkívánok egy kis tejeskávét, és ilyenkor iszom is. Ezután ha bármilyen könnyebb fizikai munkát végzek, pl. főzök, mosogatok, porszívózok, vagy csak elsétálok A-ból B-be, olyan rosszul leszek, hogy muszáj leülnöm, különben elájulnék. Kiver a víz, hányingerem lesz, és a szívem úgy ver, hogy majd átszakítja a mellkasom.

Megoldás: nem iszom kávét.

De mitől lehet ez, ha amúgy alacsony a vérnyomásom?

Nem vészesen, csak épphogy nem éri el a normál érték alsó határát.

2016. júl. 28. 12:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Na szóval:a kávè,ugyan,emeli a vérnyomást de csak egy rövid időre.Esetedben pedig szerintem az van,hogy az alacsony vérnyomás hirtelen megemelkedik,ettől ver le a víz ès kalapál a szíved.Tehát nálad nem hasznos a kávèzás:))
2016. szept. 20. 14:26
 12/12 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi topic, de ugyanígy vagyok vele én is. Megfogadtam, hogy nem iszom több kávét bármennyire is szeretem, mert volt hogy már megijedtem, annyira rosszul lettem tőle. Vagy koffeinérzékeny vagy, vagy neked is csak a pulzusod emeli meg. Nekem az segített, hogy nagyon(!) sok folyadékot ittam. Előtte keveset ittam, alig 1 litert egy nap.
2018. nov. 21. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!