Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ti mindig lazák tudtok maradni...

Ti mindig lazák tudtok maradni? Hogyan lehet azt elérni?

Figyelt kérdés
Nekem sajnos nem sikerül, elég gyakran vagyok feszült, stresszes és kimerült. Olyan is előfordul, hogy folyamatosan ez van, megállás nélkül és nem tudom az okát, nem tudom felfedezni a mögöttes gondolatokat. Talán azért mert már nagyon régóta kialakult ez bennem és automatizmussá vált? Annyit tudok, hogy kapcsolatban van a nyilvános helyekkel, tehát ha kimegyek utcára akkor szinte biztos, hogy utolér ez a stresszesség. Azonkívül jelentkezik akkor is ha unatkozom.
2016. júl. 10. 00:36
 1/7 anonim ***** válasza:
16%
próbálj meg egy kis alkohollal lazulni, de nehogy mata részegen menj ki az utcára! :-)
2016. júl. 10. 00:40
 2/7 anonim ***** válasza:
2 25-ös után máris más szinben látod a világot
2016. júl. 10. 00:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Foglald le magad, mindig csinálj valamit. Ha épp unatkoznál, akkor nézz meg egy filmet, kezdj el olvasni egy könyvet, menj el barátokkal valahova. Mindig legyen dolgod, hogy ne legyen időd stresszelni
2016. júl. 10. 01:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Agora fóbia van a dologban? Ne stresszelj! Fóbiás vagyok és pánikbeteg (az mindegy milyen fóbia, elég kellemetlen), úgy hogy átérzem. A tömeg csak jó. Sokan vannak, nem vagy egyedül, jó , ha heringpartyba vagy az más. De mondjuk ,ha elmész a tescoba abba nincs semmi rossz
2016. júl. 10. 01:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Lazább úgy tudsz lenni, ha reggel bedobsz egy magne b6-ot.:) enyhén antidepresszáns
2016. júl. 10. 01:57
 6/7 A kérdező kommentje:

4

Köszi a megértésedet! Pánikbeteg én is voltam tavaly egy ideig, (szerencsére csak 2 hónap volt, de egyenlő volt a pokollal). Vagy lehet kimerültség volt, mindenesetre a pánikrohammal megegyező tüneteim voltam.

Kis koromban is szorongtam amikor emberek közé mentem, lehet természetemtől fogva gátlásos, szégyellős vagyok. De ez nem egy kellemes állapot, szeretnék változtatni ezen már végre. 22 éves koromban kezdtem el önsegítő könyveket olvasni ebben a témában. Amiket leírtak ezekben a könyvekben gyakran fel is tudtam használni és működött is, viszont végérvényesen még mindig nem sikerült felszámolnom az állapotot, pedig már 6 éve rájöttem arra, hogy van egy problémám és próbáltam is tenni ellene.

Ami kimozdít ebből az állapotból az az adrenalin. Ha olyan dolgot teszek, amitől nagyon rettegek, szinte már remegek és ájuldozom, de még akkor is megteszem. Például vidámpark, aquapark, vagy száguldás (ami tudom, hogy veszélyes de segít) vagy még a súlyzós edzés (az is adrenalin termelődéssel jár). De ezt a fajta adrenalin fröccsöt sajnos nem lehet mindennap megkapni, jó lenne ha nélkülük is el tudnám érni, hogy jól érezzem magam.

2016. júl. 10. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:

4.vagyok

Nem jó, ha adrenalin függő vagy. Szerintem könyveket se bújj,meg weboldalakat. Egyszerűen zárd ki. Engem a sok infó készített ki. Bujtam könyvet, netet, házipatika.hu-t ....mindent... jól magambaagyaráztam, hogy pánikbeteg leszek. Az is lettem.... ( csak a fóbiám volt eredetileg, csak sokat olvasgattam ,hogy a fóbia mellé általában tartozik a pánibetegség..majd jol magamba magyaráztam, hogy pánikbeteg leszek, most meg szívom a fogam, hogy milyen idióta vagyok, igaz mára már gyengült, de anno fél éve a poklok poklát éltem). Ne stresszelj! A tömeg nem para annyira, keresd benne a hasznosat! Ezt az adrenalinos izét, meg hagyd, mert ha már nem leszel mentális beteg,akkor akkoris szükséged lesz az afrenalinra. Élj! És ne félj!!!

2016. júl. 11. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!