Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan tudnék megváltozni?

Hogyan tudnék megváltozni?

Figyelt kérdés

Állandóan olyanokra gondolok, hogy ki mit gondol rólam. Nem tudok végigmenni úgy az utcán, hogy ne az járna a fejemben, hogy vajon engem néznek, jó áll rajtam ez a ruha, tuti azt nézik, hogy gagyi cipő van van rajtam,....

Hogyan tudnám a gondolkodásom lazábbra venni, hogy ne érdekeljen mit gondolnak rólam az emberek. Ez csak egy kiragadott példa, még nagyon sok helyzet van, amikor jól jönne az, hogy nem érdekelnek a dolgok, nagyon rágörcsölök mindenre és csak jár és jár az agyam. Nem tudok leengedni és kicsit kikapcsolni.

2016. júl. 9. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Szepnek tartod magad?
2016. júl. 9. 18:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a baj állandó kétségek között lebegek. Valahol igen, annak tartom magam, de közben nem és csak a hibáimra figyelek. Okosnak tartom magam, de közben meg meg nem értek semmihez érzés is van. Mindenben meg akarok felelni mindenkinek. Meg akarom mutatni, hogy én is érek valamit, én is vagyok valaki, közben meg azt érzem nem kellek senkinek, nem vagyok jó semmiben. Kapok sok dicsértet a munkahelyen a főnökömtől, hogy én vagyok a legjobb a részlegen és a nehéz, bonyolult feladatokat csak rám bízzák, de mégis azt érzem nem érek semmit. Nagyon nehéz dolog ez. Azt hozzátenném 30 vagyok, szingli és férfi.
2016. júl. 9. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
súlyos önbecsülési zavarod, szorongásod van ezért érdemes lenne pszichiáterhez elmenned aki pszichoterápiához is ért és vele megfejteni az okokat :)
2016. júl. 9. 19:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyelőre a pszichológust nem engedhetem meg magamnak. Bogyókat nem akarok szedni. Valami önfejlesztő módszer?
2016. júl. 9. 20:32
 5/7 anonim ***** válasza:

"Valami önfejlesztő módszer?"

Van. Ezekre keress ra:

- Mindfulness

- Acceptance and commitment therapy (Russ Harris konyveit nezd meg pl)

2016. júl. 9. 20:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2016. júl. 9. 20:54
 7/7 greenko22 válasza:

40 napon keresztül mindig mikor lehetőséged van rá, nézz bele a tükörbe, és mond magadba hogy "Szereted magad" -Szeretem magam

azért kell a 40nap, mert a tudatalattid 40nap alatt az agyba kódolja, és tele leszel önbizalommal, mert mások is szeretni fognak téged ! :D plusz napi fél óra meditáció, de lehet több is :D

2016. júl. 10. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!