Egesz nap panikolok, rosszul vagyok, mit tegyek?
Fontos, hogy tudatosítsd magadban, mi az a probléma, ami kiváltja. Ha tudatában vagy, fel kell tenned a kérdést, hogy valóban okoz-e olyan problémát, ami megakadályozza a mindennapi életviteled? Ha mondjuk egy családtagod beteg, és amiatt aggódsz, akkor gondold végig, jobb lesz attól neki, hogy te rosszul vagy?
A szervezetünk csak arra ad válaszreakciót, amit tudatosítani akarsz benne. Ha bizonyos rajtad kívül álló dolgokat elfogadsz, akkor szűnni fognak a tünetek. Ha rajtad múlik, akkor meg kell tenned a szükséges lépéseket. REÁLIS elvárásaid legyenek magaddal szemben: külső tényezőt nem feltétlenül fogsz tudni megváltoztatni.
Ha egyedül nem sikerül leküzdeni a problémát, fordulj azokhoz, akik törődnek veled, illetve orvoshoz! Ha elfajul a dolog, is kezelhető a helyzet, de minden egyes elnyújtott nappal távolabb kerül az az időpont is, amikor egészséges lehetsz. Nem vagy egyedül, nagyon sokan éreznek így, és nagyon kevesen kérnek valós segítséget. Nem leszel bolond attól, hogy szakember segítségét kéred, ráadásul a döntési köreid is megmaradnak: pl. nem kell gyógyszert szedned, ha nem akarsz, és nem határozottan indokolt (mindezzel együtt azt javaslom, ha javasolják, szedd be: én is szedtem három hónapig, ezek a modern gyógyszerek már nem szedálnak le, csak eltűntetik a rossz érzéseket úgy, hogy a tudatodat nem befolyásolják - élheted az életed).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!