Mit tehetnék az ízületeim védelme érdekében?
Figyelt kérdés
40-es férfi vagyok. Az ízületeim nincsenek túl jó állapotban, térdem, könyökem, gerincem, néha ujjaim szoktak fájni, főleg terheléskor, nyugalmi állapotban csak a hátam, az inkább hajnalra. A térdem hangot is ad ki lépcsőzéskor.
Fizikai munkát is végzek, de nehezet csak viszonylag keveset.
Alkoholt nem fogyasztok, koleszterint minimális mértékben, hüvelyeseket is ritkán.
Glükozamin-szulfátot (kondroitin-szulfáttal és MSM-mel), valamint kurkumatablettát szedek folyamatosan, heti 2-3 db-ot mindkettőből, többet nem merek (szerintem a glükozamin-szulfát epekövet okozhat).
Mit tehetnék/ehetnék még?
2016. jan. 25. 10:27
1/4 anonim válasza:
Én a helyedben a biztonság kedvéért elmennék egy góckutatásra, hátha valami idült gyulladás áll a hátterében (én magam jártam így, az ujjaim fájdalma lett gyanús a dokinak). Egy kört megér! ha nincs semmi, akkor menj el a rheumatológiára és irasd fel magadnak TB alapon a gyógyfürdőt. Csodákat tesz. Na meg persze hátha van más ötletük is.
2/4 anonim válasza:
Menj el a háziorvoshoz, kellene egy vérvétel és reuma orvoshoz beutaló.
3/4 anonim válasza:
A cipő az teljesen rendben van? Nem merev, acélbetétes, szoros ? Nincs lúdtalpad?
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Van egy kis lúdtalpam, de ez pl. a könyökek problémáját nem magyarázza. Cipők rendben vannak.
2016. jan. 26. 07:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!