Cukorbeteg lennék? De a tünetek nem stimmelnek.
Mostanában sűrűn van olyan, hogy random hányingerem lesz a nap folyamán bármikor, és ha ételre még csak gondolok is, rosszabb lesz. Egyik nap még semmi bajom, ráéhezek pl. csirkepörköltre, másnap megfőzöm, de már a szagától is szó szerint rosszul vagyok - de másra se tudok gondolni. Ilyenkor egyes egyedül a szénsavas energiaital (akár a koffeinmentes izotóniás is) és valami csoki segít.
Eléggé túlsúlyos (vagy inkább már enyhén elhízott) vagyok sajnos, és teszek is ellene (1500 kcal-ás diéta, tápanyagszámolás, tehát nem koplalok, meg 90 napos hülyeségeket csinálok), viszont elég nehéz így diétát tartani, hogy akár egész nap nem is tudok enni, vagy max egy fél tábla csokit meg 2 deci cukros löttyöt... De ezektől mindig jobban leszek.
Olvastam, hogy a cukorbetegség tünete a viszketegség is, és nekem főképp a lábszáram viszket folyamatosan akkor is, ha testápolózom - de lehet, hogy csak már bebeszélem magamnak. Fáradékonyság is lehet tünet, és én az vagyok, viszont a kövérségemből és a lustaságomból kifolyólag világéletemben sz.ar kondiban voltam, úgyhogy ettől is lehet. Már lassan két hónapja járok edzőterembe heti 3x másfél órára, úgyhogy ezen is dolgozok már, de a kardió még mindig mocskosul nehéz.
Sokszor kell pisilnem is újabban, akkor is, ha nem is iszok sokat (az a legnagyobb bajom, hogy keveset iszok, de próbálok odafigyelni), viszont nem fogyok, ellenkezőleg, inkább gyarapszik a súlyom (de lehet, hogy a súlyzós edzésektől, mert méretben nem változtam). Nem gyógyulok viszont nehezen, nincsenek bőrfertőzéseim, és bár a szemem rossz, de gyerekkorom óta.
Nincs a családban cukros, legalábbis nem tudok róla. Ezzel elvileg csökken a hajlamom is (bár a kövérség közbeszólhat), és még megmérni se tudom, mert így eszköz sincs a közelben. Lehet méretni valahol? Vagy sorba kellene ülnöm egy napot az orvosnál?
Esetleg lehet ez az egész a diétától, mert szabadulnak fölfelé az eddig raktározott méreganyagok, és igenis bírjam ki, hogy pár napig forog a világ?
Azt kifejeltetted, hogy férfi vagy lány illetve hány éves vagy. Nem mindegy, hogy 18 éves lány vagy egy 50 éves férfi. :)
Szerintem fordulj a háziorvosodhoz. Ha van egy tünet nem biztos, hogy az ami. Nekem is szoktak viszketni testrészek, de nem vagyok cukros. A súly sem feltétlen azt jelenti. (Genetikai is lehet a túlsúly.)
Valóban, bocsánat, a végére szántam, de elmaradt :)
24 éves lány vagyok :)
Genetikai maximum a hajlam a lassú anyagcserére, de genetikai dagadtság nincs, súlyos pajzsmirigybetegen is rengetegen sikeresen le tudnak fogyni, személyes ismerőseim is vannak. Én csak egy lusta dög vagyok, aki túlzottan is szereti a rossz szénhidrátokat - mint a kövérek kb. 97%-a :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!