Néha szúr a szívem (tájékán), meg nyílalóan fáj, viszont nem örökké, és magától elmúlik. Mitől lehet?
17 éves vagyok, több mint 10 évig sportoltam, viszont már rendszeresen nem sportolok (néha szaladok). A fájdalom, mint már mondtam csak néha jelentkezik és akkor se hosszú ideig. A vérnyomásom normális (~120/75) és a szívverésem is (~65-70). Nem a stressz miatt van, mivel van, hogy a legnyugodtabb napon jelentkezik.
Anyukámnak van baj a szívével, nem komoly, és tatámnak volt szívinfarktusa.
"Nem a stressz miatt van, mivel van, hogy a legnyugodtabb napon jelentkezik."
Ne diagnosztizáld magadat. Ez pl. egy jó nagy szamárság. Utólagos hatásról, ugye, még soha nem hallottál? A stressz éppenhogy sokszor utólag üt nagyobbat, nem akkor, amikor elszenveded.
Ha tényleg családi szívprobléma van, az lehet örökletes, ezt jó volna megnézetni egy orvossal. (Kérdés, hogy anyukád szívbaja milyen, és a tatád hány éves korban, mitől kapta a szívinfarktust?)
Ha magas ember vagy, akkor símán lehet annyi a bajod, hogy sokat görnyedsz.
Tehát:
1. orvosi kivizsgálás az esetleges öröklött szívbajra
2. sport (úszás) vissza, nem kell versenyszerűen, de valamit kéne, mert úgy látszik, hiányzik a szervezetednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!