Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek vastagbél vagy...

Szerintetek vastagbél vagy gyomortükrözésre lesz szükségem? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Már elég régen vannak panaszaim,megpróbálom leírni,h mik is:szóval van,h sokáig nincs székletem,aztán sajnos hasmenésem van:S,rengeteget puffadok,evés után,de ha nem eszem akkor is.Sokat fáj a hasam(a köldök körül)Szinte bármilyen ételre érzékeny vagyok.Szélgörcsök kínoznak:S Nyáron a dokim már el akart küldeni gyomortükrözésre,de ott azt mondták,h próbáljak meg egészségesebben táplálkozni,(szóval nem csinálták meg a tükrözést)de semmit sem javult a helyzet...:(holnap megint elmegyek és kérek beutalót.Őszintén szólva,én iszonyatosan félős vagyok,de úgy voltam vele,h a gyomortükrözés az,amit tuti nem akarok,és talán még a vastagbéltükrözés kibírható.de nagyon sok helyen olvasom,h nagyon is rossz.Mindenképpen altatásban vagy legalább bódításban szeretném,habár az altatásról azt hallottam,h nem jó mert szükség van az beteg együttműködésére.Ha valakinek már csináltak,és leírná,h milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban,nagyon megköszönném.Milyen utána?Már most nagyon félek,pedig még a dokival sem beszéltem...
2010. márc. 23. 18:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy IBSed van? (irritábilis bélszindróma)
2010. márc. 23. 18:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Húú nekem fogalmam sincs,de az mit jelent?Hallottam már róla,de nem tudom mi is az pontosan?és hogy állapítják meg.Bocsi a sok kérdésért,és köszi:)
2010. márc. 23. 18:40
 3/12 A kérdező kommentje:
Utána néztem,és tényleg kísértetiesen hasonlítanak a tünetek az enyémekre.Jó lenne,ha nem lenne szükség semmilyen tükrözésre,"kínzásra",feleslegesen.
2010. márc. 23. 18:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző mondja lehet akár IBS-is. A gond csak az, hogy úgy tudom ez egy kizárásos diagnózis, vagyis akkor mondják ki, ha minden más kizárható. Ehhez sajnos vizsgálatok kellenek (tükrözés is akár). Milyen a tükrözés? Nekem mindkettő volt.

Kezdjük a gyomorral:

Az egész elviselhető. Ha szót fogadsz a dokinak akkor 2-5 perc az egész. Nem fáj, csak kellemetlen.

A vastagbél tükrözés:

Háát az húzósabb volt. Ez fájdalommal is jár (a befújt levegő miatti feszüléstől). Nekem kb. 1/2 óráig tartott, nem bódításban csinálták (bár szerintem ennél érdemes kérni).

Ha valami érdekel még, írj.

2010. márc. 23. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem IBSem van/volt és nekem nem volt semmilyen tükrözésem. Én csak a legvégső esetben szánnám rá magam.
2010. márc. 23. 18:54
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát igen,én is legvégső esetben szeretnék ilyen vizsgálatokat,csak már annyira régen szenvedek ettől.Egy ideje már rosaceám is van,(nem tudom,h ettől-e):(,nem vészes még,de ettől pláne be telt nálam a pohár.Akinek már volt vastagbéltükrözése:gratulálok,h minden nélkül kibírtad.Utána milyen érzés volt,fájt,úgy értem menni?Bevallom,h én altatásban szeretném kérni..köszi a válaszokat:)
2010. márc. 23. 19:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Ma 18:51 vagyok. Hogy milyen volt utána? Háát olyan durrogtatós volt a nap hátralevő része úgyhogy kerülnöm kellett a társaságot :( Ami levegőt befújtak, az a vizsgálat alatt nem tudott távozni és egész nap hasgörcsöm volt tőle. Kibírható, de kihagytam volna :)
2010. márc. 23. 19:27
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem...:),és azt megkérdezhetem,h végül megállapítottak-e valamit?
2010. márc. 23. 19:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Újra a 18:51-es:

A gyomortükrözésen reflux-ot találtak, a vastagbéltükrözésen meg egy polipot (le kellett venni). A tükrözést nálam alhasi fájdalom és időnkénti véres széklet miatt csinálták. A polip eltávolítás után ezek megszűntek.

2010. márc. 23. 19:44
 10/12 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs nekem mit találnak...de jó lenne már a végére járni,akárhogy is :/Köszi a választ!
2010. márc. 23. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!