Hogyan tudom hirtelen csökkenteni a vérnyomásom, ha szükségem van rá?
Normális a vérnyomásom, ha nyugodt vagyok, 120/80-körüli érték, ahogy a nagy könyvben meg van írva, teljesen normális.
De ha üzemorvosi vizsgálat van például, már azért is idegeskedek nehogy rossz legyen, és hirtelen felmegy meglehetősen magas értékre.
Emiatt eltiltottak a munkahelyemen egy olyan munkától, amit nagyon szeretek csinálni, pedig nem lenne indokolt, a vérnyomásom normális. (háziorvos is ezt mondta, otthon is normális értékeket mértem)
Egy hét múlva újra megméri az üzemorvos a vérnyomásom három egymás utáni napon. Ha nincs baj, visszakapom a munkámat.
Milyen szert tudnék alkalmazni, hogy ne ugorjon fel a vérnyomásom? Vagy ha már felugrott hirtelen lejjebb menjen?
Ne mértéktelen fokhagymazabálásra buzdítsatok és ne pszichiáterhez küldjetek. Egyszeri (vagyis háromszori) gyorssegély kellene.
Oké, de nem akarok semmit szedni, meg az eddigi (igen sok) sportnál többet űzni, mert rendben van a vérnyomásom, csak ez az átkozott munkaalkalmasság miatti para viszi fel.
A Valeriana gyógyszernek minősül? Recept kell hozzá?
Recept nélküli gyógynövény alapú nyugtató/altató.
De ugyanúgy levendula vagy citromfű is nyugtató hatású, azért a 3at egyszerre ne told be vizsgálat előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!