Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas vérnyomás 20éves kor...

Magas vérnyomás 20éves kor alatt?!

Figyelt kérdés

Ma voltam a háziorvosomnál. Vírusos garat fertőzésem van. Miután ezt megállapította mondta, hogy üljek le, mert megméri a vérnyomásomat. Közben kérdéseket tett fel és közölte,hogy ezeket azért kérdezi mert megbízták őket egy kutatás céljából. 140/80 volt a vérnyomásom. Ez nagyon magas. Az orvos azt mondta, hogy menjek vissza csütörtökön, akkor is megméri. Ha akkor is magas lesz kapok beutalót a Heim Pál-ba.

Még csak 17éves leszek a nyáron. Nagyon súlyos ez az érték? Valaki volt már a Heim Pál-ban ilyen kivizsgáláson? Mire számítsak?

(Egy kis kiegészítés: Apai ágon mindenkinek magas a vérnyomása. Apukám édesanyja 15éves kora óta szed emiatt gyógyszert.

Ha az iskolában, vagy a rendelőben mérik a vérnyomásomat mindig sokkal több az átlagosnál. Nagyon izgulós típus vagyok. De ha itthon mérem teljesen jó a vérnyomásom.)

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült. Remélem azért valaki elolvassa és választ kapok a kérdésemre.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. márc. 22. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16 éves koromban nekem is magas volt a vérnyomásom(180/100),folyton vérzett az orrom,ezért mentem orvoshoz.2 évig szedtem gyógyszert,azóta normális a vérnyomásom. 38/N
2010. márc. 22. 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
A felső érték a 140 határérték.De ha hozzá adjuk, hogy izgulós vagy, akkor nem magas.Szerintem feleslegesen küld kivizsgálásra.
2010. márc. 22. 17:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódd magad agyon! Ez könnyen lehet un. "fehérköpenyes" vérnyomás is. Vagyis: a orvosnál magasabb, mint általában. A genetikát sem lehet figyelmen kívül hagyni. Mielőtt visszamennél, naponta legalább háromszor mérd meg otthon, írd fel és vidd magaddal az orvoshoz.
2010. márc. 22. 17:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nekem még sosem vérzett az orrom. Tüneteim nincsenek, bár tudom, hogy attól függetlenül is lehetne baj.

Első válaszoló! Esetleg nem emlékszel, hogy milyen vizsgálatok voltak mielőtt megkaptad a gyógyszert?

2010. márc. 22. 18:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm, hogy írtál kedves 3.

Nem tudom mit érnék el vele. Lehet, hogy úgysem hinné el, hogy tényleg nem magas itthon és ugyanúgy elküldene a kórházba. De azért megpróbálom.

2010. márc. 22. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Úgy emlékszem semmilyen vizsgálaton nem voltam,a háziorvos felírta a gyógyszert és kész.
2010. márc. 23. 17:28
 7/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma elég sűrűn mértem a vérnyomásomat. Az átlag ilyesmi: 110/73/63. Ez azért közel sem 140/80 :) Remélem nincs semmi baj:)

2010. márc. 23. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha jól mérted és nem vagy sportoló még majdnem alacsony is.Ne szedj erre a vérnyomásra csökkentőt, mert elfogsz szédülni.Fehér köpenyes szindrómában szenvedsz, akárcsak én.Izgulunk:)
2010. márc. 24. 07:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem vagyok sportoló:) Mondjuk a per az mindig 70 és 80 között mozog:S

Köszönöm a választ!:)

2010. márc. 24. 14:35
 10/12 anonim válasza:
nekem is magas 24 vagyok,1-2 éve szedem a bogyót,de néha így is magas soha nem voltam rosszul nem vérzett az orrom se,és nekem is magas a dokinál ,én is izgulós vagyok!Viszont anyukámnak is magas volt vagy az is nem tom,ez függ az étkezéstől is meg a mozgástól is !ezt mondták
2010. márc. 27. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!