Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szédülés, gyengeség, érdemes...

Szédülés, gyengeség, érdemes elmennem orvoshoz?

Figyelt kérdés
3-4 hónapja jelentkezett először, vásárlás közben (bár aznap épp nem ettem valami sok mindent) annyira elszédültem hirtelen, hogy a páromnak kellett megfognia, kishíján összeestem. Aztán egy ideig nem éreztem hasonlót, majd hetekkel később megint szédülni kezdtem. A 3-4 hónap alatt talán 5-10-szer éreztem ezt, pár hetente elkap, bárhol, bármilyen helyzetben jelentkezik. Egyik pillanatról a másikra úgy érzem, nem bírom magam tartani, össze készülök esni és az egész világ kiesik számomra, minden összefolyik, homályos lesz. Kb. fél perc alatt elmúlik az erős szédülés, de van, amikor a járással még percek múltán is gondjaim akadnak az émelygés, hányinger, gyengeség miatt. Legutóbb tegnap kapott ez ez a szédüléses roham, kétszer is egymás után kb. 10 perc különbséggel. Azóta borzasztóan gyenge lettem, hiába eszek, úgy érzem, még a fejemet sem bírom tartani ülés közben, élni is alig bírok. A helyzet az, hogy hetek óta bezárkóztam, nem nagyon mozdulok ki, keveset eszem, bár fogyni nem fogytam és vérszegénység sem hiszem, hogy ennyire erős tüneteket produkálna. Plusz a rosszullét eddig olyan helyzetekben is jelentkezett, mikor dolgoztam, vásároltam, utaztam, nem feltétlenül otthon, punnyadt állapotban. Viszont most, így utoljára nagyon levert és már halálfélelmem van tőle. Mitől lehet ez, érdemes elmenni orvoshoz vele?
2015. dec. 7. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:
persze, beszéld meg orvossal, kivizsgálja, kezeli, meggyógyít. Mielőbbi gyógyulást!
2015. dec. 7. 14:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos az orvosokkal nincs túl jó tapasztalatom, ezért is halogatom azt, hogy kivizsgáltassam magam. A háziorvosunk konkrétan mindent lerendezne egy kis vashiánnyal, kétlem, hogy elküldene neurológiára meg hasonló helyekre, ahol utánajárnának a betegségnek.
2015. dec. 7. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
hát... ha elmondod, hogy 3 hónap alatt 10-szer szédülésroham kapott el, ki fogja vizsgálni. Az a "keveset eszem" mit jelent? Vérnyomásod?
2015. dec. 7. 14:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Napi kb. 3x eszem többet-kevesebbet, mikor hogy. Vashiányos sokszor voltam már, de azért ennyire sosem lettem rosszul tőle, plusz régóta étrendkiegészítőt is szedek, így nem hiszem, hogy ez okozná. Fülproblémákra gyanakodnék a tünetek alapján, de fülzúgásom, fülfájásom nincs.
2015. dec. 7. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!