Okozhat-e tüneteket a dohányzás csökkentése?
Lecsökkentettem a cigiszálak számát napi 19-ről 3-ra (ennyi kell, hogy el tudjak menni nagy dolgot végezni a vécére). Idővel abba is akarom hagyni. Ez a 3 db is a leggyengébb női vékony cigarettából való (1 milligrammos).
Viszont nagyon idegbajos vagyok, remeg a jobb kezem egy kicsit, kapar és fáj egy kicsit a torkom, legszívesebben letépném a bőrömet. Lehet-e ez nikotinelvonási tünet?
Igen, és ettől még cifrábbak is lehetnek, de kitartás, pár hétig tart csak ez.
Aztán jönnek majd a mentális tünetek.
Depi, cigivágy, édességroham.
De egy idő után meg átfordul majd ez az egész, és elkezdesz felüdülni, szinte újjászületni, csak akkor maradj igazán erős, hogy vissza ne ess!
Egy év egy szál nélkül és többé soha!
Ez a leszokás törvénye.
Ha ez nem teljesül, akkor gyakorlatilag nem csináltál semmit...
"Egy év egy szál nélkül és többé soha!
Ez a leszokás törvénye."
Az Én környezetemben élőknél ez a törvény csődöt mondott! 50 év alatt volt időm megfigyelni. A leszokás az csak másfél évre korlátozódik. A leszokott dohányos másfél év után csak akkor nem szokik vissza, ha undorból egyik percről a másikra dobta el végleg a cigarettát! Azt is megfigyeltem, hogy ez a napi két doboz, tehát negyven szál elszívása után következik be. Aki a napi adag csökkentésével próbált leszokni, az másfél éven belül ismét rágyujt, és néhány szállal többet szív, mint előtte!
9 éves koromtól rendszeresen dohányzom, de még 40 év után sem szívok 8-10 szálnál többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!