Néha fáj a szívem környéki terület. Stressz miatt lehet?
23 éves vagyok,néha bele szokott hasítani a fájdalom a szívem körüli területre.
Elmentem kórházba,ott megvizsgálták a szívemet,azt mondták,hogy az égvilágon semmi baja a szívemnek.
A családban nincs olyan ember akinek a szívével lett volna baj.
190 cm magas vagyok és 83 kg,szóval nem vagyok kövér.
Nem dohányzok a táplálkozásomra is figyelek.
Akkor mi lehet az oka?
Esetleg más testtájról oda sugárzik ki és emiatt fáj?
Lehet stressz miatt, de mivel egyrészt nagyon fiatal vagy, másrészt kivizsgáltak: nincs szervi bajod.
Amire én tippelek, mert jártam hasonló cipőben mint te (és is nagyon magas és vékony vagyok) az, hogy mivel nagyon magas vagy, valószínűleg sokszor és sokáig görnyedsz és általában rosszul tartod magad. Ez a szegycsont környékét megnyomja, meghúzhatja a szalagokat, izmokat.
Sportolni kéne valamit, mondjuk az úszás egy kiváló sport a nagyon magas embereknek (nem terheli a hosszú csontokat és izületeket).
És inkább arról van szó, hogy a stresszt oda képzeled. Az úgynevezett lebegő félelem mindig tárgyat keres magának: van, aki a fogaival küszködik, holott a világon semmi bajuk, van, akinek az arcürege van teli, pedig nem beteg. Neked a szíved környéke fáj.
Valamiféle relaxálást keress. Lehet, hogy kinevetsz, nem baj: az öcsém megtanult kötni. Mindenki röhögött rajta, ő viszont tojik rá és kötögeti a szebbnél szebb pulcsikat és azóta haláli nyugodt. Az unokatesóm mandalát fest, én pedig zongorázok és zenét hallgatok.
Találd meg a magadét, ami jót tesz. Végső esetben ott a pszichológus vagy a pszichiáter.
Én is ezzel szenvedtem évekig. A kardiológus rámrakott 24 órás gépet. Biciklivel feltekertem a hegyre, és másnap mikor visszavittem a gépet, azt mondta, hogy nálam egészségesebb ember nem létezik. Én bejártam két kórház összes orvosát, az összes lehetséges kivizsgálással együtt. Még fiatalon túlestem egy öngyilkossági merényleten is.
Aztán ahogy teltek az évek, ez a mellkasi fájdalom már kiterjedt az egész csontvázamra. Hol itt hol ott fájt. Aztán véletlenül lenyeltem egy savanyú cukorkát egészben, ami a téves nyeléstől csak a nyelőcsövem feléig jutott, onnan visszafelé a torkom alatt megállt. Három hétig szenvedtem vele mire feloldódott. Közben az egész csontvázam minden porcikája hasogatott mint szuvas fog mikor ráharapsz. Már az őrület határán voltam. Aflamin fájdalomcsillapítón éltem, de a túladagolás ellenére sem szüntette meg a fájdalmaimat. A torkomban a gombóc érzés meg volt, ezért csináltam egy masszírozó, rezgő, gépet, aminek egy golyót tettem a végére, és azt mélyen benyomva a gombóc irányába, egyszer csak éreztem, hogy a gombócból folyik be valami a gyomromba. Sűrű nyelések közepette. A megkönnyebbülés után azonnal elmúltak fájdalmaim. Azóta rendszeresen masszírozom a torkom alatt, és azóta nincsenek fájdalmaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!