Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Más is van így mostanában?...

Más is van így mostanában? Normális, hogy ennyire kimerültnek érzem magam?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, és leszögezem, naponta min. 7-9 órát igyekszek aludni, még úgy is, hogy sokat kell tanulnom, egyetemista vagyok. De úgy érzem már néhány hónapja, hogy hiába alszok én akármennyit is, ha rajtam múlna bármikor el tudnék aludni. Ma is előadáson csak szenvedtem, mert majd leragadt a a szemem. Hétvégén, mikor nem pörgök annyira, és kicsit lelassítok, akkor is előfordul, hogy még ha aznap reggel sokáig is alszom, olyan délután 4-6 fele elérkezem egy holtponthoz, mikor majd' bealszom, és néha sikerül is. Nem egyszer esett meg, hogy tanulás közben.

Fontos tudni, hogy szinte tömöm magamba a sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, és szerintem fehérjéből is eleget viszek be, igyekszem figyelni, hogy ne legyek vashiányos, úgy táplálkozom. És mégis, úgy érzem, hogy egyszerűen nagyon gyenge vagyok, sokszor, és néha ez a koncentrálás rovására megy. (azért nem mindig, de hetente 2x van ilyen nap általában.)

Kizárható még: a depresszió, mivel nem vagyok boldogtalan, szép párkapcsolatom van, jól érzem magam lelkileg. (néha a sok tanulás készít ki, de az kit nem, mindenkinek megvannak a maga nehézségei)

Terhes sem vagyok. Ez az állapot régebb óta tart, és azóta megjött már jó párszor.-Apropó, azzal sincs gond.

Továbbá nem vagyok túlsúlyos sem, se túl sovány, én normál kategóriába sorolnám magam: 173 cm 59 kg.

Tudom, vérvétel, orvos, de édesapám orvos, és azt mondta, hogy nem tűnik kórosnak, és egyelőre fölöslegesnek tartja.

Én azonban kíváncsi vagyok, hogy más mit gondol erről, más is van ezzel így mostanában? Nektek bevált valami, hogy energikusabbak legyetek?

Köszönöm a segítséget!

2015. nov. 23. 16:45
 1/5 A kérdező kommentje:

És ami ,,kiakaszt", hogy számos velem egykorú állítja, hogy neki 3-5 óra alvás is elég, és pattog, és nagyon is jól teljesít. Az igaz, hogy a korosztályom 80%-a energiaitalon él jóformán. Azt kihagytam, hogy én is gyakran iszom ilyesmit, vagy kólát, a kávét nem szeretem.

És azt vettem észre, hogy rajtam még a koffein löket se sokat segít, sőt... Sokszor még álmosabb lettem tőle.

2015. nov. 23. 16:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Hiszed nem hiszed rák előjele is lehet ez! Nem vicc. Aluszékonyság gyengeség kezdette, mert oxigén hiányos vagy. Ezzeket nem tudod kikerülni, mert minden műkajában ételben benne van. Először tiszta só-t végy magadhozz. NE higgyd papinak, hogy magas vérnyomást okoz, mert ez csak a bolti só okozza. Én tiszta nacl konyha sóra gondoltam. Ez ionizálja a vérlemezeket ami fogja vinni a zoxigént. Lehet még mással is, de azt nem írhatom le. Vitamint : zab korpa, búza korpa, lenmag pehely, búza csira. össze kevered egy tálban és egy joghurt lehet cserpes 1 dobozt elosztva 2 felé 2 nagy kanált beteszel meg van a napi italitásod. Multi vitamint ne szedj haszontalan káros! vízet is tisztitottan ígyad az meg a fejllődő szervezeted lassítsa.
2015. nov. 23. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Kevés az oxigén a szervezetedbe. És az ételt sem falni kell, hanem jó alaposan megrágni, hogy minél több nyállal keveredjen. Csodálkozom azon, hogy apu orvos létére eddig nem jutott el!

Az aluszékonyságot az agy oxigénhiányos állapota okozza. A szervezet így szabályozza le magát, a túlpörgések ellen.

Az orvos mindig a betegségből indul ki, neked viszont az egészségre kéne odafigyelned!

2015. nov. 23. 18:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem, elmegyek vérvételre, mert kicsit kezdek félni!

Talán az még lényeges lehet, hogy 14-18 éves korom között táplálkozási zavarral küzdöttem,és igaz, hogy már jó ideje, hogy legyűrtem, lehet már késő, és lett valami visszafordíthatatlan, pl. felszívódási zavarom. Mindegy. Nem akarok tippelgetni, legtisztább ha kiderítem minél hamarabb.

2015. nov. 23. 18:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Kis magnézium hiányon kívül semmi baj nem volt, élek azóta is. :)
ápr. 7. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!