Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vagyok ennyire fáradt...

Miért vagyok ennyire fáradt mostanában?

Figyelt kérdés
Idén lettem végzős a gimiben és az elején még szépen időben fel tudtam kelni, de az utóbbi egy hónapban már felkelni is alig megy. Amúgy 7-8 órákat alszom. Felkelés után iszok egy kávét majd bemegyek a suliba. Ott is sokszor érzem, hogy még kéne innom egy kávét.. Mikor hazaérek, itt is fáradt vagyok és sokszor ledőlök bár ez után sem érzem magam fittebnek :D Jó lenne tudni, miért van ez, mert az utolsó évem a tanulásra kéne fordítani, de így elég nehéz!

2015. okt. 14. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg mégse alszol eleget, a 7-8 óra kevés, főleg ha inkább 7. Az iskola fárasztó. Nyugodtan dőlj le egy órára, mikor hazamész. Ezen kívül multivitamin, mozgás.
2015. okt. 14. 16:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Tényleg csak 1 kávét iszol egy nap?

Amúgy 7-8 óra még nekem 22 évesnek is nagyon kevés. Nekem is kell 9 úgyhogy aludj többet!

2015. okt. 14. 16:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem, általában kettőt megiszok, ritkán hármat is.
2015. okt. 14. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:
5%

Az első kávé amit életedben megittál, megzavarta a szervezeted oxigéngazdálkodását. A 8 óra alvással, csak a kávé hatásait pihened ki, az agynak tanulás közben több oxigénre lenne szüksége az információk feldolgozásához, tárolásához. A sport az valóban felfrissíti az embert, de csak ideglenesen. Az izommunka elhasználja a szervezet oxigéntartalékait, aztán egy erősebb stressz esetén becsődöl, összeomlik.(ideg összeroppanás)

A te esetedben légzőgyakorlatokkal lehet pótolni a szervezet hiányzó oxigénjét.

2015. okt. 14. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Igyál kólát, vagy kapucsínót kávé helyett! Igaz én kólát is, meg kávét is iszok, de azért mert kólát iszok nem iszok meg egy nap a kávéból 7 csészével, hanem csak 4-el!
2015. okt. 15. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!