Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet, hogy szívbeteg vagyok?...

Lehet, hogy szívbeteg vagyok? 15/F

Figyelt kérdés
Panaszaim fél éve kezdődtek. Kb. 4-5 naponta azt tapasztalom,hogy erősebben ver a szívem, néha (kb. hetente) extrasystole-m van.Mikor ezeket tapasztalom utána halálfélelmem szokott lenni.Mikor este lefekszem azon szoktam izgulni,hogy reggel fel fogok-e kelni :( :( A vérnyomásom kb.105/70 a pulzusom 80-90 körüli. Nem akarok meghalni :(

2015. okt. 30. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Legegyszerűbb, ha orvoshoz mégy. De amiatt is lehet magas a pulzusod és erősebb a szívverésed, hogy félsz, hogy szívbeteg vagy. Egyszer közeli rokonomról derült ki, hogy szívbeteg (végül szerencsére csak kisebb rendellenességet állapítottak meg), akkor én is úgy éreztem, hogy teljesen összevissza ritmusban ver a szívem, össze-vissza duplázik. Aztán elfeledkeztem a dologról, és mostanában nem is szoktam érezni, pedig néha megfigyelem, hogy hogyan ver.
2015. okt. 30. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakember, de úgy rémlik, az extrákkal semmit nem szoktak csinálni, banálisnak tartják mindenhol.
2015. okt. 30. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Csináltass szív ultrahangot, mert nekem is az derítette ki, hogy volt gyerekkoromban egy lábon kihordott szívizomgyulladásom. Addig is szedjél Pananginból 3x1 tablettát, ez megszünteti az extrákat.
2015. okt. 30. 18:43
 4/8 anonim válasza:
Szia. Én is azt javaslom neked hogy fordulj orvoshoz, de ha félsz meg izgulsz magas lesz a pulzus számod, én is pont így voltam EKG vizsgálaton 120-130 volt egyszer 137 mert izgultam, és mégse vagyok szívbeteg, mindenféle vizsgálaton voltam, de megint csak azt mondom neked hogy menj el orvoshoz hogy megnyugodj :)
2015. okt. 30. 18:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Én már régóta szeretnék ekg-t,de sajnos a szüleim nem engedik,mert azt mondják mindig,hogy nekem úgysincs semmi bajom.Már arra gondoltam,hogy fogam magam szépen és elmegyek a háziorvoshoz.
2015. okt. 30. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
15 évesen már elmehetsz egyedül (tehát jogilag sem szükséges a szüleid beleegyezése). Szerintem nagyon jó ötlet, hogy elmenj. Egyrészt megnyugodhatsz majd, hogy nincs semmi bajod. Másrészt jó lecke lesz abból is, hogy ne másokat hibáztass (szüleidet), hanem keresd meg a módját, ahogy magad meg tudod oldani a problémáidat (elmégy egyedül), akkor is, ha jogosan elvárnád, hogy ne neked kelljen (illene a szüleidnek elvinni szerintem, ha aggódsz).
2015. okt. 30. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy szívbeteg, ez nagyon gyakori jelenség. Száz vizsgálatból egy sem fog kimutatni kóros esetet. A pontos okát nem tudják, csak hogy idegektől van. Tanuld meg a jóga légzést és ha előjön, alkalmazd. Ha van valami gyógymasszőröd, masszíroztasd a gerinced.
2015. okt. 30. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is mindég ilyen panaszaim voltak már fiatal koromtól. Akkor derült ki a szívbetegségem, amikor egy műtét alatt újra kellett éleszteni. Csak egy kicsit magasabb volt a kelleténél a pulzusom, és néha rövid ideig kiment a ritmusból a szívem. Szív ultrahang mutatta csak ki, az EKG nem.
2015. okt. 30. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!