Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Sürgős! Fotytonos orrdugulás?...

Sürgős! Fotytonos orrdugulás? Eredménytelen kivizsgálás?

Figyelt kérdés
2 éve minden egyes nap száraznak érzem az orrom belülről. Mintha az orrom nem látná el megfelelően a párásít, szűrés funkcióját. A tüdőm erőlködik orron történő levegővételkor, problémám csak a Otrivin, nasivin és hasonló orrcseppek képesek megoldani maximum 10 órára. Utána ismét bedugul. Nincs orrsövény ferdülésem, se orrpolip, sem egyéb kóros elváltozás az orromban. Allergia teszt két alkalommal negatív. Ha valakinek van illetve volt ilyen, vagy ismerősnek. Mi lehet az oka? Hogyan lehet ezt megoldani? Egyéb orrcseppek , tegervizes stb nem oldja meg a dugulás problémát. Doktorok kérésére sem tudom abbahagyni az orrcsepp használatát, pár napig sikerült csak türtőztetnem magam, de az kész kínszenvedés, nem kapok levegőt. A tüdőm is normális állapotban van. Dohányzás illetve kávé utáni szárazság is kizárva. Segítsetek!

2015. okt. 27. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Az orrcseppek kikészítették a nyálkahártyát. Ez van. Nekem is volt, igaz orrpolip is - műtéttel megoldották. Azóta 1 csepp orrcseppet sem használtam, ha megvagyok fázva, akkor sem. rendbe jött. A kórházba menj ambuláns rendelésre - ott megnézik jobban.
2015. okt. 27. 16:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon sok időt voltam orrcsepp nélkül, mindent kerülve ami száríthatja az orrnyálkahártyám. Minden hiába. Napi 1 fújás kell, kisebb nagyobb megszakításokkal használtam. Annyira nem tehette tönkre még az orrcsepp, nem vásárlom minden héten. HA az is lenne a baj az orrnyálkahártyámmal, akkor az orrcsepp miért oldja meg a problémát? Ehhez nem értek. Milyen folyamat játszódik le az orromban, mikor vége a hatásnak?
2015. okt. 27. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
"az orrcsepp miért oldja meg a problémát" nem oldja meg, hanem elnyomja - ez agy fajta függőség - ha vége a hatásának 100-szor erősebben jön vissza. Próbálj meg a klinikára bemenni. Röntgen és segítség csak ott volt - addig csak a felírt orrcsepp - ami nem volt jó. A szaglásom teljesen elment...
2015. okt. 27. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
javítás:* ez egyfajta függőség
2015. okt. 27. 16:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig használtad? Nekem nem jön vissza 100* erősebben a dugulás , mindig ugyan olyan, ez biztos. De ha huzamosabb ideig abbahagytam, akkor javulásnak jelentkeznie kellett volna, mégis maradt a dugulás napról napra
2015. okt. 27. 16:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Teaízesítő citrompótló tabletta porát szívd fel az orrodba.

Rendbe teszi a nyálkahártyát.

2015. okt. 27. 18:59
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm , utánanézek , megpróbálom
2015. okt. 27. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!