Mit ajánlatok savtúltengésre/emésztőrendszeri problémákra?
Kb. ugyanez van velem is, de nekem hasmenés helyett székrekedés van.
Tudom, hogy közhely, de fogyassz sok-sok zöldég-gyümölcsöt. Reggelire például úgy kell, hogy éhgyomorra egyél meg egy banánt/almát, ami jól esik, hozzá 100% gyümilé (ez fontos, mert a többi semmit nem ér, csak rosszabbat csinál). Aztán reggelire ehetsz bármit, de a fehér kenyérrel is vigyázni kell. Én magvas barna/rozsos kenyeret szoktam enni. Délelőtt egyél valamit meg, egy kis kekszet, vagy magvakat, ilyesmit. Folyadékfogyasztás legyen, minimum 1 liter naponta, mentes ásványvíz, zöld tea. Kávéval óvatosan, ha kávézol, akkor egyél utána és előtte is egy kisebb kekszet, (mondjuk pilóta vagy sós keksz, ilyesmi).
Ebéd ugye normálisan, meg a vacsora is.
Nekem egyébként ha renniet szedek, akkor úgy van, hogy ha savas vagyok, akkor hat, de ha nem vagyok annyira savas, akkor úgy "hat", hogy a következő napokon is savtúltengésem van. Tehát nekem jobb nélküle, inkább odafigyelve az étkezésre.
Gyümölcsöt, gyümilevet csak reggel éhgyomorra ajánlott, különben megerjed a gyomorban.. konkrétan én egyszer reggeli után ittam egy pohár 100%narancslevet, 5 perc múlva sugárban jött vissza belőlem..:S
Hasmenésre egyél sok rizses ételt, és krumplis ételt, óvatosan a magvakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!