Most akkor hogy van ez a lázzal és a testhőmérséklettel és annak mérésével kapcsolatosan?
Figyelt kérdés
Mostanában eléggé betegeskedek, beszokott dugulni az orrom, tüsszögök és eléggé berekedek, ma pláne nem volt olyan jó, mert a fejem is fájt egy kicsit. Gondolkodtam rajta, hogy megmérem a lázam és valamiért elkezdtem utána olvasni. Először is azt láttam, hogy a hónaljba, digitális hőmérővel mért testhőmérséklet nem jó, egyrészt mert 0,5-et hozzá kell adni, másrészt meg benn kell tartani pittyegés után min 5 percre mert akkor pontos. Na most ezt én megcsináltam és 37,3 lett a hőm, amihez ugye még 0,5-et kell adni, ami így 37,8. Na most ez elég magas... szerintetek melyik a pontos?2015. szept. 15. 17:24
11/11 A kérdező kommentje:
Igen 66%-os, ebben igazad van, de szerintem írtam is, hogy gondolom, hogy nem egy pontos fokra kell belőni, hanem nagyjából, egyéntől is függően, 36,9-37,4-igtől már hőmelkedésről beszélhetünk... vagy vmi ilyesmi. A fő kédés viszont nem ez volt, hanem a mérésről, és hogy mégis melyik a pontos mérés, mert itt lehetett 37,8 viszont 36,6 is a lázam, ami már szerintem nem mindegy, de egyesek szerint gondolom még ez is tökéletesen mindegy.
2015. szept. 24. 04:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!