Most akkor hogy van ez a lázzal és a testhőmérséklettel és annak mérésével kapcsolatosan?
Túldimenzionálod a kérdést. :)
Az igazság az,hogy a testhő egy nagyon összetett dolog, így a mérése is kacifánátos, de hétköznapi használatra tökéletesek a digitális hőmérők is. Ha bent kellene tartani a pittyegés után, akkor annyival később pittyegne. Ezt nem tudom, hol olvastad, de nem fedi a valóságot. A fél celsius fok hozzáadása sincs kőbe vésve, főleg,hogy ahány ember, annyiféle testhő reakció.
Vannak olyan állapotok (nem csak a terhesség és nem csak a betegségek), amikor megemelkedik a test hőmérséklete, vagy épp lecsökken, de mivel nem méregetjük 0-24, így nem is tudjuk nyomon követni. Viszonylag nagy ingadozás sem jelent gondot.
A leírásodból valami könnyebb vírusod van, igyál sok folyadékot, pihenj, szedj vitaminokat és ha magától nem múlik el, akkor menj el orvoshoz. Hogy 37,3 vagy 37,8 a hőd, az tökéletesen mindegy.
Mert gondolod, ha 0,5-öt mindig hozzá kéne adni, akkor azt nem építették volna be az elektronikájába ?
Amúgy szerintem akkor pittyeg, ha már egy ideje nem változik az érték, akkor meg felesleges tovább dédelgetni.
Nem kell ennyire túlspilázni.
Pl biztos vagyok benne, hogy az evolúció több millió év alatt nem úgy lőtte be a hőemelkedés fogalmát, hogy az pont ott kezdődjön századértékre kereken, ahol egy valami Celsius nevű svéd pont a 37,00 fokot húzta meg.
...Na állj a starthoz, te unatkozó tizenéves.
Az első választ én adtam és a jaj-t is én fűztem hozzá. Szerintem rajtad kívül mindenki érti, hogy miért. Az első válaszom segítő szándékú és komoly volt, hovatovább igaz is, erre te elküldesz a p..ba? Azt hiszem, te még nagyon fiatal és bután agresszív vagy, ráadásul egyáltalán nem értesz a témához. Ami rendben is van, ezért tettél fel kérdést, de a stílusod és az ostobaságod már túlmegy egy bizonyos határon. Fogadd el,hogy az orvostudomány nem úgy működik, ahogy te gondolod.
"az hogy ti nem hallottatok róla... akkor talán nem kéne válaszolni." - Nem arról van szó, hogy nem hallottam róla, hanem arról,hogy "kicsit" ismerem a témát és te olvastál irreleváns dolgokat antalvali szintű oldalakon.
Nem szokásom, de ezt most nem tudom megállni és jelentem a hozzászólásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!