Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Utálok iskolába járni. Hogy...

Utálok iskolába járni. Hogy bírjak ki még 3 évet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy én mindig is olyan voltam aki szeret tanulni, olvasni, egyedül lenni. Jó tanuló vagyok tavalyi év végén 4.8-as átlagom volt. Gimnáziumba járok. De nagyon nem szeretem ezt sulit. Hogy miért, hát ennek sok oka van. A színvonal, a tanárok, és az osztályunk. Úgy gondolom, hogy bár nagyon magas a heti óraszámunk keveset tanulunk. Például a tavalyi év szerintem körülbelül semmi volt. Van például heti 5 tesink ( tudom hogy most mindenhol lennie kell, törvény) 2 énekünk, 2 osztályfőnökink, de csak 2 biológiánk van. Mindenki azt mondja hogy ilyenkor már el kell kezdeni alapozni a jövőnket...hogy milyen irányba szeretnénk továbbtanulni. Én ezt már nagyon régen eldöntöttem, tudom mit szeretnék csinálni. Komolyan gondolom. Tudom mi érdekel, milyen egyetemet szeretnék, és mit hogyan. Érettségit szeretnék biológiából, németből, emeltet angolból és történelemből. Folyamatosan készülök rá, tanulok gyakorlok. De mégis úgy érzem ez nem elég. Mert a suliban annyi, hogy a tanár flegma, nem törődöm, nem érdekeltek stílusban leadja az anyagot, mi készítünk jegyzetet és aztán otthon megtanuljuk. Már aki. Nagyon kevesen vagyunk az osztályban akik tényleg akarnak valamit Kb. 3 fő. Az osztálytársaimmal nem tudok beszélgetni, egyszerűen nem lehet. Mert az hogy a lányok kémia óra kellős közepén festegetik magukat (közben persze végig dumálnak, a fiúk szintén) és arról megy a vita állandóan, hogy ki csalt meg kit, meg stb. Abból én nem kérek. Tavaly azt hittem velem van a baj, hogy én vagyok túl antiszociális, az én hibám, hogy nem találom a közös hangot senkivel, de rájöttem hogy nem, mert más korosztályból való lányokkal, fiúkkal nagyon jól kijövök,ismerkedek. A legjobb barátnőm 4 évvel idősebb mint én. És jobban is érzem magam idősebbek, felnőttek társaságában. És most hogy véget ért a nyár, és előttem az egész sulis év nem tudom mit csináljak. Egyre nehezebben birom elviselni ezt az egészet. Két napja járunk suliba, de máris csak az ősziszünetre tudok gondolni, hogy milyen jó lesz itthon, csendben, egyedül. Szeretek tanulni, de előbb utóbb ebbe bele fogok fáradni, és félek hogy feladom. Pedig nem akarom. Tényleg, de mit tegyek? (másik suli kizárva, mivel ez az egyetlen a közelben)

#iskola #utálom az iskolát #nem akarom menni
2015. szept. 2. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Tanuld az anyagot az iskolában, a többit meg otthon önszorgalomból. A társak érdektelenek, te meg kapod az ötösöket. Évek múlva te ott leszel ahol akarsz lenni, ők meg a targoncával hordják a hordókat. Nem kell egy retardált barát sem neked.
2015. szept. 2. 21:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a választ. :) Az oké, hogy tanulok suliban is, otthon is, mindenhol.Az egész életem ebből áll lassan. De hogy viseljem el a többieket? Mert ha nem is akarok velük barátkozni, ott vannak körülöttem, és már az is épp elég sz#r. Persze egy ideig eltűri az ember, de egy idő után elszakad a cérna. :II
2015. szept. 2. 21:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én sem voltam a nagy kedvenc, de kialakítottam egy kapcsolatot velük. Nem néztem le őket, de nem is kapcsolódtam a dolgaikhoz. Azt csináltam ami a dolgom volt. Ez nem az az amcsi iskola típus ahol szétszivatnak ha okos vagy. A semmirekellők is rájönnek hamar, hogy 10 egyes és két kettes nem juttatja őket előre.

Aki javíthatatlan, az úgyis azonnal lebukik. Aki meg megüti a minimum szintet, az elkezd tanulni. Na ezekkel az emberekkel kapcsolatot tarthatsz fenn. Nem barátságot, hanem kb szimbiotikus kapcsolatot. Elhülyültök, de megtartod az értékrended. Segíthetsz nekik ha akarsz, cserébe meg ők neked másban ami neked nehezebb. Nekem bejött.

2015. szept. 2. 21:54
 4/4 anonim ***** válasza:
ha másik suli kizárva akkor ki kell birnod, barátkozz a maradék 3 fővel
2015. szept. 3. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!