Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 36 évesen általános fáradtság,...

36 évesen általános fáradtság, ízületi fájdalmak, a kigyerek miatt?

Figyelt kérdés

36 éves férfi vagyok, 15 éve irodai ülőmunkát végzek, mellette alkalmanként sportoltam. Már korábban is fáradékony és fizikailaig gyenge voltam, de ezt az irodai munkának tudtam be és arra számítottam, hogy pár hónap pihenés alatt erőre kapok. 20 hónapos a gyerekem és már fél éve nem dolgozom, jelenleg ketten feleségemmel itthon vagyunk és felváltva végzünk mindent, háztartási munkát, gyerek vigyázást (séta, kirándulások, uszoda, stb). Heti egyszer járok konditerembe és futni is.

Úgy gondolom, ettől jobb (könnyebb) dolgom sosem lesz, mint most van, viszont kétségbeejt, hogy egyre fáradtabb vagyok, úgy érzem magam reggelente, mint akit agyonvertek (pedig szerintem mélyen alszok), merevek és fájnak az ízületek, hát, végtagok, egyszóval nem ismerek magamra, mennyit romlott a testi közérzetem pár év alatt. Mi lehet az oka? Az,hogy most "hirtelen" többet mozgok? (évtizedes ülőmunkát szerintem korábban sem kompenzált egy-egy óra futás vagy konditerem hetente). Vagy az, hogy gyerekem van, és ennyi energiát igényel az utána rohangálás/emelgetés/figyelem, stb? Táplálkozáson is változtattam, még több zöldség, kevés hús... természetesen sosem dohányoztam és nem is ittam (néha egy-egy sör, pohár bor kivételével). Egyedül az alvás lehetne több, mert ugye hiába vagyok itthon, gyerek mellett igazából este 8-tól van nyugalom reggel 7-ig, tehát szinte mindig éjfél körül fekszek le.

Mit gondoltok, mitől lehet ez az általános fáradtság? Ja, és a sport után is nem igazán a szokásos jól eső izomláz van, hanem napokig tartó fáradtság.

2015. júl. 23. 14:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy el kellene menned egy vérvételre-vizeletvizsgálatra esetleg egy mellkasröntgen és hasi ultrahangra. Ezekre ad a háziorvosod beutalót.

Lehet túlgondolom, de rákbeteg lévén nálam semmi jót nem jelentenének ilyen tünetek. Ha minden negatív, akkor semmi ok az aggodalomra valószínüleg normális dolog.

2015. júl. 23. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Talán elkezdtél öregedni. A szervezet megbosszulja a 3 évtizedes nem odafigyelést. Az általános fáradtság egyértelműen az összervezet oxigénhiányos állapotára utal. És ebből erednek gondjaid, fájdalmaid is.
2015. júl. 23. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Valaki értelmezési problémákkal küzd: én nem kértem tanácsot, sem okoskodást.
2015. júl. 23. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Öregszel.
2015. júl. 23. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!