Miért megy a hasam a tejtől?
Figyelt kérdés
A tejes dolgoktól általában megy a hasam, a joghurtokat, főzelékeket se igazán bírom. Most megittam egy nagy bögre kakaót (rég volt ilyen, eszembe se jutott, hogy nem kéne) erre jó kis hasmenést csinált. És szinte mindig ez van. Miért lehet?2015. júl. 3. 23:32
1/7 anonim válasza:
Laktóz intolerancia: nem bírod lebontani a tejcukrot.
Hiányzik a laktáz enzim vagy már kevesebb termelődik a bélben.
2/7 A kérdező kommentje:
Magyarul akkor kerülnöm kell a tejes dolgokat ugye?
2015. júl. 3. 23:36
3/7 anonim válasza:
Célszerű. Van, aki szed a tej mellé valamit, én tuti simán elhagynám (főleg, hogy azt tettem, intolerancia nélkül is, bár némelyik tejtermék tényleg nem esett olyan jól. semmi különös, de picit rosszabbul voltam tőle, mint nélküle. egy csomó dologgal ez van, szerintem normális, hogy a test nem akar akármit befogadni).
4/7 anonim válasza:
Igen. Itt van tudományosan. [link]
Egyébként egy csomó cica is laktózérzékeny, a közhiedelemmel ellentétben.
5/7 anonim válasza:
Ha tejmentes diétát tartasz akkor nem jelentkeznek a tünetek. Viszont a májkrémekbe és a felvágottak egy részébe is tesznek. Nem értem miért, de sajnos így van.
Háziorvosod tud felírni Lactase tablettát, ez egy rágótabletta, amit tejet tartalmazó étel fogyasztása előtt kell elrágni. Ebben a hiányzó enzim van és akkor nem jelentkezik a hasmenés . Hidrogén kilégzési teszttel lehet igazolni, hogy valóban fent áll-e laktóz intolerancia nálad.
6/7 anonim válasza:
Lehet kapni laktózmentes tejet, attól nem lesz semmi bajod. Próbáld ki.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából teljesen jól megvagyok, már alapból kerülöm azokat az ételeket/italokat, amitől rosszul leszek, csak most úgy megkívántam a kakaót:D De egyébként megvagyok tej nélkül is. Viszont a laktózmenteset azért kipróbálom, ha úgy van:)
2015. júl. 3. 23:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!