Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kakaófüggő vagyok. Mennyire...

Kakaófüggő vagyok. Mennyire káros?

Figyelt kérdés
Nem vicc sajnos. Napi 2liter körül szoktam inni. Gyerekkoromban a teával voltam így, most, huszonévesen a kakaónak vagyok rabja. Mi bajom lehet tőle ha ennyit iszom?
2010. márc. 3. 01:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A sok cukor, ami benne van inkább káros, mint a kakaó. Talán, ha nem innád olyan édesen...(Nem vagyok szakértő)
2010. márc. 3. 01:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Az a baj instantot iszok, mert az éjjel 2kor is csak össze kell keverni.
2010. márc. 3. 01:39
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Vesekövet okozhat a kakaópor
2010. márc. 3. 02:15
 4/11 Daemia ***** válasza:
0%

A tej is káros, meg a cukor is. Hagyd abba.

Inni csak ásványvíz, vagy tea (cukor nélkül).

Ha nem tudsz róla leszokni, akkor fogadd el, hogy a szervezeted ellen teszel és ez előbb-utóbb meg fogja bosszuni magát. Nem vicc!

2010. márc. 3. 02:19
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Igyál alkoholt, töményet, akkor legalább nem néznek különcnek. Olyan lehetsz, mint akárki a tömegből.
2010. márc. 3. 02:35
 6/11 anonim válasza:
38%
PATTANÁSOS LEHETSZ EGYÉBKÉNT SEMMI.
2010. márc. 3. 04:17
 7/11 anonim ***** válasza:
A függőséget, az okot kéne inkább pszichológusnak kezelni, ilyen mértékben ez már betegség. Egyébként meg elhízol, (ez rengeteg kalória, hiszen nem víz)sőt cukorbeteg is lehetsz tőle és valószínűleg ennyi kálcium is már árt.
2010. márc. 3. 07:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Miért egészségtelen minden, ami finom.. Próbálok átállni a cukor nélküli a zöld teara..
2010. márc. 3. 08:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó függni valamitől.

Mert hatással van az életedre. Lelkileg is. És nem jó, ha valamit mértéktelenül iszol, eszel.

Szerintem próbálj leszokni róla.

Én csokifüggő voltam, meg könnyen elő tud jönni.

Az a baj, hogy azt mondom, ma csak egy iloyen kicsit, és nem tudom megálni utána.

De csak akaraterő kérdése. Úgy csináltam, hogy három hónapig nem ettem egyáltalán csokit. Meg tudtam álni. Utána már nem voltam függő. Elég volt, ha csak néha ettem.

Mert az se jó ha az ember valamit teljesen mellőz a táplálkozásából.

2010. márc. 3. 09:04
 10/11 anonim ***** válasza:
66%

Semmi az ég világon, legfeljebb annyi,hogy elhízhatsz tőle. Amúgy a kakaóban lévő flavonoidok és a teobromin kifejezetten hasznos vegyületek - bár ezekből az instant kakaóporban elég kevés van. A keserűcsokiban van ezekből sok. Próbálj meg áttérni cukor hozzáadása nélkül készült keserűcsokira, vagy ami még jobb: készíts kakaót kakaóporból, cukor nélkül.

Írtad a zöld teát. A zöld tea sok szempontból nagyon jó, de nagyon savas. Akkor inkább sima fekete teát igyál, üresen.

2010. márc. 3. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!