Érdekes vérnyomás ingadozás. Szabad így dolgozni?
Pár éve különféle rosszullétekkel jártam az orvosokat, tetőtől talpig kivizsgáltak, nem találtak semmit.Végül ráfogták, hogy pánikbetegség.A vérnyomásom is megugrott olykor.
Mára a kellemetlen tüneteim szinte mind teljesen elmúltak, maguktól.Csak a Nevotens gyógyszert szedegetem még mindig, hogy "szinten tartsa az állapotom) mondta az orvos, de ez minimális adag, napi fél szem, de én így jól érzem magam és már jó ideje nem figyeltem rendesen a vérnyomásomat.Viszont már kb 1 hónapja, egy vizsgálat során emelkedett vérnyomást kapott el a doki.(152/90 körül volt), nem mondott rá semmit.Én meg gondoltam biztos az idegeskedés miatt van.Aztán egy pár héttel későbbi vizsgálaton, 125 volt és mondta is az a másik orvos hogy ez tökéletes.Ma ismét dokinál voltam, ma azonban 180 volt az alsó érték! A doki nagyon meglepődött és én is, nem éreztem semmi furcsát, csak nagyon álmos voltam, mert már egy ideje 4-kor kelek és újabban nehéz fizikai munkát végzek minden nap, ami eddig nem nagyon volt jellemző.
Egyébként 40 éves, egészséges életmódot élő nő vagyok.Nem iszok, nem dohányzok, nem iszok erős kávét,nem vagyok túlsúlyos, sőt inkább karcsú.Bár stressz az van az életemben sokszor és most ez a munka, két helyen dolgozom és néha nem alszok eleget.
Az orvos azt mondta, mérjem rendszeresen vérnyomásom és írjam, aztán menjek vissza kb 1 hónap múlva a listámmal.Na de addig nyugtalan vagyok! Vajon mitől ugorhat ki ilyen furcsán a vérnyomásom?Hol a felső érték sok, hol az alsó, de többnyire viszont átlagosa, 125 és 14 között szokott lenni.Továbbá gyanús nekem, tehát úgy figyeltem meg, hogy menstruáció táján jön ez elő.Tehát előtte való napokban és még utána is pár napig magasabb a vérnyomásom.a köztes időszakban minden rendben úgy látszik.De ez csak gyanú, nem 100% mert ahhoz jobban meg kell figyelnem.
Úgy tudom, hogy a fizikai aktivitás jót tesz a vérnyomásnak, de lehet, hogy nálam árt és tartósan magas marad tőle?Napi 8 órán át talpon vagyok, cipekedek, sokszor ilyenkor nem eszek, nem iszok mert nincs időm rá.Szabad ilyen munkát végezni ilyen vérnyomással?Az orvos szerint nem sürgősségi eset, de én most már aggódok.
Hát először is vérnyomást nem úgy kell mérni, hogy egyet mérünk, aztán szörnyűlködünk az eredményen. Precízen úgy kell, hogy legalább 2 mérés mindkét kézen, ha az értékek nem egyeznek, akkor addig kell mérni, amíg nagyjából egyformák nem lesznek.
Másodszor, szerintem a rendszeres 4 órás kelés készít ki (gondolom bónusznak ehhez aránylag kevés alvás is társul), bár sokan nem vallják be maguknak. Baromi egészségtelen, az ember, mint a mosott rongy pár nap után, pláne fizikai melóval súlyosbítva. Persze, hogy ingadozik.
Bár nem tudom pontosan az okát, de attól is megemelkedhet hirtelen a vérnyomás, ha iszik az ember valamit.
A nővérek mondják is, ha alacsonynak tűnik, hogy tessék itt egy pohár víz. És mire jön az orvos márni, már jóval magasabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!