Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 2 éve tudom, hogy van epekövem...

2 éve tudom, hogy van epekövem. Azonban nagyon ritkán okoznak panaszt. Nem baj, hogy nem műtettem meg? (sokan riogatnak, hogy jobb kint mint bent, de nagyon ritkán van baj vele)

Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 15:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Alattomos kis sunyik azok a kövek. Csak nehogy egyszer valamelyik meginduljon és beleszorul az epecssatornába és elzáródást okozzon.Csak jót akarok!
2010. febr. 27. 15:13
 2/3 anonim válasza:

Nehéz kérdés. Nekem néma epekövem van, semmi panaszt nem okoz. 7 mm-es. Sok orvosnál voltam, és arra jutottam, hogy előbb utóbb, amikor panaszt okoz ki kell venni, a műtétet nem lehet elkerülni. Akkor pedig szerintem jobb egy megelőző műtét, mint egy akár életmentő vagy legalábbis sürgősségi műtét, mert a kisméretű epekő elzárja az epevezetéket. Rutinműtét, gyors, a gyógyulás is gyors. Én hétfőn megyek.

Szóval összességében én azért szántam rá magam, mert ha egyszer ki kell venni, akkor miért várjunk? Ezt nem értettem. Ezért tisztáztam az orvosokkal, hogy akkor mindenképp műtét lesz a vége? ÉS amikor mindenki igennel válaszolt, rádöbbentem, hogy jobb, ha én választom meg a műtét időpontját. Idővel csak rosszabbodnak az epekövek, és tünetei.

2011. márc. 4. 21:34
 3/3 anonim válasza:
A kérdés kiírásától már eltelt pár hónap. Nem tudom hogy döntöttél. Nekem hasonló volt a helyzetem. Két éve volt epekövem, picik és görcseim még nem voltak. De a puffadást, émelygést, rossz közérzetet, gyomorfájást azt okozhatják ezek az epekövek. Nekem ezek egyre gyakrabban jelentkeztek. Úgy hogy nekem egy hete kivették és apró kövek voltak, epesárral. Szerintem is jobb túl lenni rajta. Nekem azt mondta az orvos, ha begörcsölök, akkor lehet hogy nem négy pici kis pont lesz a hasamon, hanem egy nagy vágás. Szóval én túl vagyok rajta. De bárhogy is alakult, remélem jól vagy!! :-)
2011. okt. 25. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!