Lehet pánikbetegség jele a fulladás, nem múló köhögés, ha mindig azonos helyzetben jön elő?
a pánikroham nem mindig ugyanabban a helyzetben jön elő, teljesen változó mikor jelentkezik, a köhögés nem tünete.
Tapasztalatból mondom hogy a fulladásnak és köhögésnek lehetnek pszichés okai. Az interneten "pszichogén köhögés" néven említik. Nálam akkor szokott a pszichés köhögés jelentkezni ha valaki erőszakos személy veszi át életem irányítását. Például legutóbb egy milliókat sikkasztani akaró társasaházi közös képviselő okozott ilyet. Kb. 3 hónapig is köhögtem miatta. De csak úgy múlt el hogy a kiváltó okot megszüntettem, vagyis a lakókkal összefogva észhez térítettük a korrupt közös képviselőt. És tudva hogy elmúlt a veszély, a köhögés, hányás és fulladás is azonnal megszűnt. Viszont amíg fennált, addig fel tudta erősíteni például a tömegben való tartózkodás vagy ha boltban beszélnem kellett. Érzékeny voltam a társadalomban jelen lévő feszültségekre is és fel tudta erősíteni a köhögésem. Viszont a természetben vagy Ausztriában való tartózkodástól is szünetelt a pszichés köhögés. De a fő megoldás a kiváltó ok "likvidálása" volt. Utána lelkileg erős is lettem. A fura az hogy ilyenkor az agyunk nem úgy gondolkodik hogy hát nincs veszély hisz a rendőrség le tudja kapcsolni a példaként említett személyt. Hanem úgy gondolkodunk ilyen köhögési rohamok idején hogy az összes többi ember is veszélyforrás lehet, ezért például boltban történő vásárlásnál erősödik is a köhögés. Az agynak ezt a tulajdonságát az interneten írták valahol ezzel kapcsolatban és én is így tapasztaltam hogy így van.
A kiváltó okra kell először rájönnöd. Ez lehet iskolai/munkahelyi stressz, erős megfelelési kényszer. De összefoglalóan úgy lehet mondani a kiváltó okot hogy úgy érezheted hogy kiesett a kezedből életed irányítása és valaki más vagy valami körülmények irányítják életed. És persze nem úgy irányítják hogy neked kedvező legyen.
A kiváltó ok megszüntetésével a panaszok is azonnal megszűnnek. Esetleg csak akkor jelentkezik néhány óráig vagy napig még egy-egy köhintés ha visszagondolsz a kiváltó okra. De lényeg hogy a kiváltó ok megszűnésével a panasz is kámforrá válik.
Amikor pszichésen köhögtem, az immunrendszerem is erősítettem, volt úgy hogy napi 80-140 km-t kerékpároztam főleg a természetben. Nem szoktam ennyit de szükségét éreztem hogy meg tudjak birkózni a kiváltó okkal. Mert a sport lelkileg is erősített. Megérte mert az említett korrupt személy úgy megijedt katonai parancsnokira hasonlító szigoromtól hogy az egész társasház szinte vigyázba vágta magát a közgyűlésen. Naná hogy keménnyé váltam miután egy idióta csalótól úgy megbetegedtem hogy egész nap köhögtem és hánytam és még a gyomorsavam is marta a torkomat meg a fogamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!