Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mivel lehetne elkerülni a...

Mivel lehetne elkerülni a savasodást?

Figyelt kérdés

Egy olyan problémám van, hogy gyakran érzem a torkomban a maró, égető érzést, melyet a gyomorsav túltengés okoz.

Nem szeretnék savlekötőket szedegetni 3 naponta, de nagyon szeretem a fűszeres ételeket, tésztákat, ketchupot.

Milyen természetes gyógymódot ismertek?

2010. febr. 23. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem ezt szeretnéd hallani, de akkor is az étrendi változtatás a legtermészetesebb gyógymód. Ha valóban gyomorsav került a torkodba, az már reflux lehet, ami eléggé károsítja a nyelőcsövet, és mihamarabb orvoshoz kellene menni vele.
2010. febr. 23. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Danette Activia,vagy Actimel.Minden nap 1.Popcorn,kétszersült,puffasztott rizs ha már ég.Próbálj meg visszább venni a fűszeres kajákból.
2010. febr. 23. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez nem "savasodás", hanem reflux. Az a lényege, hogy a gyomrodban levő sav visszajön a nyelőcsövedbe és azt marja. Sajnos, mindenképp orvoshoz kell vele menni, mert hosszútávon sok baj lehet vele...
2010. febr. 23. 21:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy reflux. Nekem is azt diagnosztizáltak, aztán egy magán belgyógyász "körülröhögte" a leleteimet. Kb. 10 évig küzködtem én is hasonlókkal, majd a doki segítségével 3 hét alatt meggyógyultam. Ennek már 4 éve. Menete: 1 hétig napi 3 x 1 Mezym Forte 10000 szedése (disznóporcból készül, nem károsít) egyben kelkáposzta, káposzta, bab, borsó, őszibarack, citrusfélék mellőzése, legfőképpen szesz és buborékmentes italok fogyasztása. Utána 2 hétig (ha feltétlenül kellett) Rennie Antacidumot szedetett velem. Utána fokozatosan visszatértem a régi étrendemhez, tehát szalonna, vadpörkölt, töltött káposzta. Ideális a stresszmentes világ lenne, dehát ezt hagyjuk inkább. Sok sikert.
2010. febr. 24. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Étrendi változtatás, megemelt fejrészű fekhely...

de szerintem menj vele gastroenerologushoz, mert a sav idővel nyelőcső-fekélyeket okoz, ezek pedig idővel (évek) elrákosodhatnak.

A másik, hogy a fokozott savtermelést ill. a sav nyelőcsőbe jutását sokféle dolog okozhatja:

- gyomor-záróizom elégtelenség

- Helicobacter pylori fertőzés

- stressz

- hormontermelő daganat

....

2010. febr. 24. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!