Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 117/57-s vérnyomás 60-as...

117/57-s vérnyomás 60-as pulzussal milyennek számít?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lehet valaki hasonló cipőben evez,mint én.

Kb. 4 hete volt két erősebb szívszúrásom/zsibbadásom és mellé jött a bal kar zsibbadása.

Voltam háziorvosnál,ahol EKG készült.Szívzörej és jobb tawara szár blokk lett a papírra írva.

Ezután szívultrahangon is voltam+EKG vizsgálaton is.

Diagnózis: kéthegyű billentyű prolapsusa.

Eredmény: Tachycardia,Hyperkinézis.

Magas pulzusom is volt és kaptam rá blokkolót,de most egy kis időre pihentetnem kell a szedését.

Pár hónap alatt fogytam is sajnos.Most ilyen vérnyomással értékekkel rendelkezem.Mellette elég sokat szédülök.

Érdemes lenne elmennem maszek orvoshoz? Mert kórházban nevetséges amit néha leművelnek.

Köszönöm a válaszokat.20/F

2015. ápr. 27. 15:10
 1/10 anonim ***** válasza:

"117/57-s vérnyomás 60-as pulzussal milyennek számít?"

Irigylésre méltónak.

2015. ápr. 27. 15:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is prolapsusom van. Neked nem szúr tőle a szíved? A vérnyomásod diasztolés értéke kicsit alacsony. L/22
2015. ápr. 27. 15:28
 3/10 Andizsuzsi ***** válasza:
32%
A kéthegyű billentyű záródási rendellenessége elég gyakori, ha nem súlyos (gondolom neked nem, mert különben műtöttek volna), akkor teljesen jó minőségben lehet élni vele. Ettől függetlenül természetesen elmehetsz maszek orvoshoz, de ő sem fog mást mondani.
2015. ápr. 27. 15:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Szokott szúrni a szívem.Mostanában a bal karomban is érzek szúrást.Vállamnál és a könyökömnél.
2015. ápr. 27. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, velem is ez van, nagyon félek is miatta. :/ Nekünk van ismerős kardiológusunk, ő mindig rendesen megvizsgál, de soha nem talál semmi rendelleneset a billentyűproblémán kívül. L/22
2015. ápr. 27. 15:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Terheléses EKG-n nem voltál?Engem nem küldtek még el.

Mostanában nem bírom annyira a futást meg az egyéb sportokat.Doki viszont kérdezte,hogy mit csinálok jelenleg.Mondtam,hogy tanulok.Azt válaszolta rá,hogy azt jól teszem.Fizikai munkát csak végezhetek nyáron.Nem akarok itthon "elfáradni" a semmittevésben...

2015. ápr. 27. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Terhelésre engem sem küldtek el, viszont fizikai munkától hamar kidöglök. :/
2015. ápr. 27. 15:56
 8/10 Andizsuzsi ***** válasza:
9%
Ne hergeljétek már egymást. Én közel ötven éve élek vele, és köszönöm, jól vagyok. Fiatal koromban versenyszerűen sportoltam. Rendszeres orvosi kontroll szükséges, de ezen kívül normális életet lehet és kell élni.
2015. ápr. 27. 16:05
 9/10 anonim ***** válasza:
És neked nem szúr tőle a szíved?
2015. ápr. 27. 16:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Én szerintem elugrok terheléses vizsgálatra.

Andizsuzsi:

Próbálok továbbra is sportolni,de sokszor elég korán jön a szívszúrás.Jobb jegy érdékében viszont ekkor is folytatom egy bizonyos ideig,ameddig bírom.

2015. ápr. 27. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!