Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagyon félek, milyen a gégerák...

Nagyon félek, milyen a gégerák és a pajzsmirigy zavar?

Figyelt kérdés
2 héttel ezelőtt éjjel arra ébredtem, hogy begörcsölt a gégém, fájt a fejem és a fülem. Ebből másnaptól lett száraz köhögés 2 napig, majd 4 napig hurutos, fullasztó. Kaptam a háziorvostól augmentint, amitől meggyógyultam. Most 1 héttel később(antibiotikum befejezése után) nyelésnél szúró érzést érzek a gégémnél bal oldalt egy ponton. És kicsit besugároz a fülembe is. Most elkezdtem sírni és erősödött a fülbe sugázrás. 32 éves vagyok és nem dohányzom, nagyon félek, ugye ez nem biztos hogy rák? Hétfőn elmegyek a fül-orr-gégészetre, mert beparáztam, ahogy elkezdtem a neten olvsagatni. De az olyan messzi időpontnak tünik :( Ja és még pajzsmirigy zavarra is utal a tünet? Mert hogy 39 hetes terhes vagyok és abból adódik ez. Kell beutaló a fül-orr-gégészetre? Kérlek ne küldjetek el a ...-ba, nagyon megijedtem :(
2010. febr. 21. 10:16
 1/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Először is nyugodj meg, pihenj, relaxálj, stb., mert bármi is legyen az, a pihenés, alvás jobb gyógymód, mint az aggódás.

Sok oka lehet, a nőknél gyakori a pajzsmirigyprobléma, de az nem halálos.

Ha pl. szeretnéd, hogy agykontrollosok gyógyítsanak, akkor a

[link]

oldalon add meg az adatokat, és nézz is körül ott.

Jobbulást!

2010. febr. 21. 10:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, a neten elég sok marhaság kering, szinte semmi az esélye annak, hogy gégedaganatod legyen annak alapján, amit leírtál, és pajzsmirigybetegségre sem jellemzők a panaszaid.
2010. febr. 21. 10:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Igyekszem megnyugodni(nem szeretnék megszülni előbb az idegeskedés miatt), kár volt utánaolvasni a neten :(((( Nagyon aggódok. Mindenképpen lemegyek a Fül-orr-g-re, mert megnyugtatna, csak attól tartok, hogy meglát a doki és elküld, hogy terhesen nem tud megvizsgálni.
2010. febr. 21. 10:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne féljél menjél el nyugodtan orvoshoz,biztosan egészséges vagy,és a doki is megtud vizsgàlni,semmi olyan nincs ami hatassal lenne a terhességedre,tehat egyszeru vizsgalat!A hozza nem értok meg nem jo,ha csak ugy tanulmanyoznak dolgokat a neten,mert csak panikba esunk a tunetek leirasa miatt,holott biztosan nem az bajunk!Jo egészséget!
2010. febr. 21. 10:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Legyen igazatok! Lehet, hogy már csak a terhességi hormonok teszik velem ezt a túlaggódást. Nem szoktam beképzelni betegségeket, de rendesen megijedek, ha valami tünet jelentkezik rajtam. Azt hiszem betegség esetén, én az a fajta "rossz-nyafis, fájadalmat nehezen tűrő, halálfélelmes" vagyok. Kicsit megnyugodtam, köszönöm!
2010. febr. 21. 11:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Gégerák: szűnni nem akaró rekedtség.

Pajzsmirigy probléma: túl gyors vagy túl lassú az anyagcseréd.

2010. febr. 22. 10:43
 7/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Na, voltál orvosnál? Mit mondott?
2010. febr. 22. 19:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Közben megszületett a kislányom és a tünetek teljesen eltűntek. Köszönöm az érdeklődést.
2010. márc. 8. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!