Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mikor szokom meg végre a...

Mikor szokom meg végre a koránkelést? L/20

Figyelt kérdés
Olyan munkahelyem lett ahol reggel 4-kor kell kelnem, és nagyon megvisel olyan mintha folyton másnapos lennék, pedig már több mint egy hete ott dolgozok. Főleg mikor délután hazaérek nagyon rosszul érzem magam. Aludni rendesen szoktam este 7-8 órát. Mikor szokja meg a szervezetem?

2015. márc. 15. 17:52
 1/8 A kérdező kommentje:
És reggel mindig nagyon fáj a gyomrom, pedig 5-kor enni szoktam. Ez is elmúlik majd idővel?
2015. márc. 15. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Ha mindig ugyanakkor dolgozol, akkor pár hét alatt át fogsz állni. Ha váltott műszakról van szó, azt szerintem sose lehet megszokni, az borzalmas...
2015. márc. 15. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

Nekem olyan két-három hét volt megszokni ugyanezt.

Egy hét még kevés, ne keseredj el.

2015. márc. 15. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem pár hét biztos kell hozzá, mire teljesen megszokod. Bár én a suli miatt keltem korán 5 éven át, és képtelen voltam megszokni. (5-kor keltem és sokszor délután 5 körül értem haza.) Most az egyetemen is vannak olyan napok, amikor 4:40-kor kelek, képtelen vagyok hozzászokni, minden bajom van utána napokig.
2015. márc. 15. 17:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

20 éves vagy, gondolhatod hogy nem ez a helyes viselkedés, erre nem lehet mondani érdemi dolgot, hisz nem hozzászokni kell hanem túlélni. Hiába 22 vagyok én is, éjszakás héten 5 napot lehúzni egymás után 8 órában legalább olyan megterhelő agyilag mint 1 éjszakát diszkózni, és ezt 5x egymás után, úgy hogy nap közben meg csinálom a dolgom, konditerem heti 3x stb.

Velem is megesik hogy hazafelé olyan 2óra körül, annyira elzötyög velem a villamos, hogy ülve elalszok.

2015. márc. 15. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Ezt sajnos nem lehet megszokni, mert túl korai időpont a kelésre. Ez még éjszaka a szervezetnek meg egyébként is, ez a vízválasztó az éjszaka és a hajnal között, a 4 óra. Amúgy én is négykor kelek, néha 3.50-kor, ha menstruálok.

Ez épp olyan, mint mikor valaki túl későn megy ágyba. Hiába alszik az illető akár 9-10 órát, ha csak éjjel 1-kor megy aludni, soha nem lesz olyan kipihent, mint egy olyasvalaki, aki már 10-kor alszik, ámde csak 7 órát.

Ugyanez, ha valaki túl korán kel, alhat akármennyit, hiába, mindig fáradt lesz.

Az öt órai kelés már szerintem rendben van. De a 4 óra túl korai.

2015. márc. 15. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Átérzem.

Nekem 3:10kor kell kelnem 2-3szor 1 héten, szerencsére 2 műszak van.

19l

2015. márc. 15. 18:10
 8/8 anonim ***** válasza:
54%

Átlag 2-3 hét alatt hozzászokik a szervezet, de egyénfüggő.

Próbálj este mindent előkészíteni, így hátha tudsz még aludni egy kicsit reggel. Az evést ne erőltesd, a gyomrodnak is kell idő, amíg felébred. Ha érzed, hogy kezdesz éhes lenni, csak akkor egyél.

2015. márc. 15. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!