Mikor szokom meg végre a koránkelést? L/20
Nekem olyan két-három hét volt megszokni ugyanezt.
Egy hét még kevés, ne keseredj el.
20 éves vagy, gondolhatod hogy nem ez a helyes viselkedés, erre nem lehet mondani érdemi dolgot, hisz nem hozzászokni kell hanem túlélni. Hiába 22 vagyok én is, éjszakás héten 5 napot lehúzni egymás után 8 órában legalább olyan megterhelő agyilag mint 1 éjszakát diszkózni, és ezt 5x egymás után, úgy hogy nap közben meg csinálom a dolgom, konditerem heti 3x stb.
Velem is megesik hogy hazafelé olyan 2óra körül, annyira elzötyög velem a villamos, hogy ülve elalszok.
Ezt sajnos nem lehet megszokni, mert túl korai időpont a kelésre. Ez még éjszaka a szervezetnek meg egyébként is, ez a vízválasztó az éjszaka és a hajnal között, a 4 óra. Amúgy én is négykor kelek, néha 3.50-kor, ha menstruálok.
Ez épp olyan, mint mikor valaki túl későn megy ágyba. Hiába alszik az illető akár 9-10 órát, ha csak éjjel 1-kor megy aludni, soha nem lesz olyan kipihent, mint egy olyasvalaki, aki már 10-kor alszik, ámde csak 7 órát.
Ugyanez, ha valaki túl korán kel, alhat akármennyit, hiába, mindig fáradt lesz.
Az öt órai kelés már szerintem rendben van. De a 4 óra túl korai.
Átérzem.
Nekem 3:10kor kell kelnem 2-3szor 1 héten, szerencsére 2 műszak van.
19l
Átlag 2-3 hét alatt hozzászokik a szervezet, de egyénfüggő.
Próbálj este mindent előkészíteni, így hátha tudsz még aludni egy kicsit reggel. Az evést ne erőltesd, a gyomrodnak is kell idő, amíg felébred. Ha érzed, hogy kezdesz éhes lenni, csak akkor egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!