Ifluenzára szoktak adni antibiotikumot?
Tehát akkor felesleges lemennem a dokihoz 3 órát várni, ugye? :)
Csak mert kedd óta napi 2x vagyok lázas, köhögök (de feljön), és náthás vagyok (az meg kijön:D). Én úgy gondoltam, hogy egy kis Coldrexel, sok folyadékkal, pihenéssel, gőzöléssel, meleg fürdővel majd elmúlik magától. Akkor igazam van? :)
Ha nem fájnak a végtagjaid, akkor nem nagyon vagy influenzás, csak simán taknyos. :)
Emberek közé ne menj.
Egyébként azért szokás dokihoz menni, hogy táppénzre vegye.
Ha neked erre nincs szükséged, akkor nem kell dokihoz menni.
Jobbulást.
Ha csak influenza lenne, arra nem szoktak írni. Azonban a bakteriális felülfertőződésre már igen. Influenza esetén legyengül annyira az immunrendszer, hogy más egyéb, normális körülmények között alacsony kockázatú pl a torokban is élő baktérium utat talál magának és súlyosabb szövődmények alakulhatnak ki. Na erre már írnak antibiotikumot.
Szóval aki az elején azt írta, hogy nem,meg hogy váltson orvost, annak halvány gőze nincs arról, hogy miért szoktak felírni.Aztán majd ha bakteriális tüdőgyulladást kap, vagy agyhártyagyulladást akkor pampog, hogy a hülye orvos nem kezelte ki belőle. Holott csak annyi, hogy a beteg nem tudja eldönteni, hogy az adott tünetet a vírus okozza, vagy már a bakteriális fertőződés következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!