Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hányás fóbiám van. Tudnátok...

Hányás fóbiám van. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Van aki a pókoktól, a magasságtól, a bezártságtól, én a hányástól rettegek, olyan szinten, hogy ha hányingerem van, mindent megteszek hogy el múljon, pl gyógyszert is beszedek. De már attól is rosszul vagyok,ha csak rá gondolok, vagy látok egy olyan embert, aki nincs jól. Izzad a tenyerem, a szívverésem vagy 200 lesz, szédülök, remegek, és émelygek.

Tudom hogy az ember élőlény, és néha előfordul egy kis hányás betegségtől vagy gyomorrontásból kifolyólag.

Hogy lehetne ezt legyőzni?

Másik kérdés, félek emiatt összeköltözni a barátommal (tisztában vagyok vele hogy orbitális hülyeség mert nem vagyunk robotok), mert mi van ha hallja vagy látja véletlenül ezt a dolgot, és undorodni fog tőlem. Nem lehet valahogy halkan csinálni?

Van itt olyan, aki hasonló cipőben jár?

KÖszi előre is :)

25/L

2015. febr. 2. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is nagyon félek a hányástól. Elég sz@r dolog ez tényleg, de nem hiszem hogy lehet ezzel kezdeni valamit. Én is olyan vagyok, hogy ha érzem h hányingerem van esetleg vagy csak kicsit is émelygek már egyből majd kiugrik a szívem, meg képes vagyok egész éjjel ülni az ágyban még akkor is ha már elmúlt, mert nem merek lefeküdni...

Undorodni a párod biztos nem fog, ha csak nincs neki is fóbiája :) Nyilván ő is hányt már nem is egyszer, tudja hogy milyen. Ha meg ez miatt TÉGED undorítónak talál, akkor meg sem érdemel, hiszen arról ha rosszul vagy/beteg vagy, nem tehetsz. Nekem ami problémát okoz a jövővel kapcsolatban az az, ha belegondolok, hogy esetleg lesz majd gyerekem és nyilván vele is megesik majd ez... azt mondják akkor ezzel nem fogok foglalkozni mert reflexből egyből ugrok majd hozzá, de nekem vannak kétségeim. Csak arra tudok gondolni hogy milyen szörnyű anya lennék én, ha nem foglalkoznék a beteg gyermekemmel... :( Ez ilyenkor mindig eszembe jut, ha feljön a "hányás téma", és ilyenkor nagyon elszégyellem magam. Talán tényleg igazuk van, akik azt mondják abban a helyzetben más lesz, de egyelőre annyit tudok csak, hogy ha valaki mellettem(akár családtag) hány vagy hányingere van én egyszerűen nem bírom elviselni, képes vagyok rosszul lenni én is egyből.

2015. febr. 2. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem,hogy egycipőben járunk itt mind3-man!

Kedves kérdező:Mióta feltetted a kérdést,lehet hogy már összeköltöztél a barátoddal,de ha esetleg nem és tervezel még ilyet,akkor ne is gondolj arra,hogy undorodni fog tőled!Sőt,ha látja hogy rosszu vagy,szinte a kötelességénwk fogja érezni,hogy ilyenkor többet legyen veled és jobban vigyázzon rád!Én is annyira izgulok akkor,amikor hányingerem van,hogy ha valamilyen csodafolytán este elmúlik,akkor sem alszok vissza,mert félek attól,hogy megint rám fog jönni!

Kedves 1.válaszoló:Azt hittem,én vagyok egyedül,aki rendesen retteg attól,hogy ha még a családjában valaki hány akkor elmenekül és fél,Én befogom a fülem és elvonulok egy jó messzi szobába!Sokat gondolkoztam én is azon,hogy mi lesz ha nem lehetek olyankor majd a ygerekem mellett,Még nem is vagyok abban a helyzetben,de már most borzasztó rosszul érzem magam miatta,

Azt hiszem minden úgy lesz majd,ahogy lennie kell,és valahogy megoldjuk,hogy oegalább a családunkra tudjunk vigyázni!

2015. máj. 7. 18:18
 3/4 A kérdező kommentje:

még nem költöztünk össze.. de az van, hogy találtam egy jó kis gyógyszert, ami olyan mint a deadalon vagy hogy kell írni és elmulasztja a rosszullétet. mindig magamnál tartom , de tudom, hogy nem szedhetek mindig gyógyszert, mint pl amikor mondjuk gyereket fogok várni.

Én is attól félek, (enyhe kifejezés) hogy nem tudom majd helyén kezelni ha a leendő gyerekem rosszul lesz. Sőt, továbbmegyek. Már most attól is kezdek kifeküdni, ha látom, hogy valaki túl zsírosat / túl sokat eszik, mert beindul a gondolat, hogy rosszul lesz és elképzelem hogy mi fog történni :,( Beteges, ugye?

Tegnap vacsoráztam. Utána a barátom elküldött nekem poénból egy 20 mp-es videót, aminek a végén lehányta az ember a gitárját miközben játszott. .. NA, akkor utána olyan rosszul lettem egész este, hogy még az a bizonyos gyógyszer is alig akart hatni.

Van valami módszer, hogyan lehetne átfordítani ezt a félelmet? Vagy lehet e egyátalán? Mert nem biztos.. De akkor úgy rossz lesz az élet : / (mert kb folyamatosan bennem van a félelem, a nap minden percében)

2015. jún. 2. 23:04
 4/4 anonim válasza:
Én is nagyon félek a hányástól, ha hányingerem van azonnal beveszek egy gyógyszert, de ha nincs gyógyszer úgy pánikolok, hogy felmegy 200ra a szívem, egyszer volt hogy nem vittem magammal, és mentőt kellett hívni, anyyira felment a pulzusom
2015. júl. 22. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!