Miért szédülök minden ősszel?
Figyelt kérdés
4 éve észrevettem, hogy kizárólag csak ősszel mindig szédülök! Ez hol forgó jellegű (főként reggel)van hogy felülni sem birok egy ideig, de inkább egyensúlyzavar.. Olyan mint "lebegne" a fejem amikor fordítom, abszolút nem érzem magam stabilnak ilyenkor. 4
éve mikor először jelentkezett teljes kivizsgáláson vettem részt : vérvétel, koponya rtg, nyaki rtg, nyaki ultrahang, koponya ct, koponya MR, EEG. Minden jó lett és végül az lett, hogy biztos pszichés eredetű. Csak időközben észrevettem, hogy minden évben megismétlődött ugyanez. Rengeteg vizet iszom már, vitaminokat szedek de nem értem.. Lehet ennyire érzékenyen érint az időjárás változás?
2014. okt. 26. 18:02
1/3 anonim válasza:
Nekem pl. évekig mindig hétvégén délelőtt volt ilyen. Az orvosom is pszichikai, idegi eredetűnek magyarázta. Minden esetre nagy sokára rájöttem, hogy a sós étel és egy erős kávé segít és a sok víz. Vérnyomásod milyen? Mert nekem mindig alacsony, de ez a szédülés mégis akkor jön elő csak, ha stresszesebb vagyok.
2/3 A kérdező kommentje:
A vérnyomásom egész életemben nagyon alacsony volt.. 100/60 körüli.. Emellé még szedek egy 10mg-os Betaloc-ot is naponta, mert sokszor magas a pulzusom és ez normális tartományban tartja. Viszont nem teljesen jó így hisz a vérnyomásom alapvetően alacsony és a Betaloc ugye még lejjebb viszi, de soha nem tapasztaltm rosszul létet, max hgy fáradtabb vagyok a kelletténél vagy mikor hirtelen felkelek megszédülök picit sok ülés után. De ez most másabb szédülés volt plusz jött hozzá egy kisebb hányinger is.. kérdeztem a kardiológust h ez így mennyire jó? De azt mondta h ez a 10mg betaloc nagyon kevés..
2014. okt. 26. 18:21
3/3 anonim válasza:
Így ősszel kevesebb a fény, és erős frontok vannak. Fáradtabb lehetsz, mint máskor. Az alacsony vérnyomástól, nyaki csigolya problémától is lehet a szédülés. A gyógyszer is hiába kis mennyiséget szedsz belőle befolyásoló tényező. Van akire erősebben hat a gyógyszer. Ismerem a Betalocot, én is ezt szedem kis mennyiségben. Sajnos nekem is sokszor alacsony a vérnyomásom és a pulzusom mindég magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!