Ha valaki cukorbeteg, attol még lehet fogorvos?
Kedves utolsó. A cukorbetegség nem visszafordítható. Az, hogy az ember szervezete valamiért nem termel inzulint, egy szörnyű dolog. És nem is fog (kivéve 2.típus, ami korai stádiumban kezelhető csupán diéta+tabletta). De az 1. típusú diabéteszesek soha az életben nem fognak maguktól inzulint termelni. Ezért kapják az injekciót.
Kérdező: Szerintem érdemes mindenképpen megpróbálni. Csak figyelni kell, hogy az inzulin mindig be legyen adva, nehogy "ráájuljon" a doki a páciensre :D
vannak foglalkozások, amelyeket cukorbetegek nem csinálhatnak - pl. cukrász, vagy nem dolgozhatnak éjszakai műszakban. Nagyon nagy fizikai megterheléssel járó munkák is neccesek. Természetesen, ha vki már rendelkezik a végzettséggel, nem fogja azt elveszíteni, de egy alkalmassági vizsgán lehet, hogy nem fogják alkalmasnak találni (és ez tkp. az ő hosszútávú érdekeit is szolgálhatja).
Én is cukorbeteg vagyok, és érdekelt a szakácsszakma, de sajnos, nem az én adottságaimhoz mért. De dietetikus még lehetek :))))
szóval, te is lehetsz fogorvos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!