Olyan, mintha cukorbeteg lennék, de mégsem. Egyáltalán mi lehet ez?
Egy évvel ezelőtt majdnem 10 kilót fogytam, enyhén felstresszeltem magam, rossz időszakom volt. Azonban hiába próbálkoztam bármivel, egyáltalán nem sikerül visszahíznom ezt a tömeget. Emellett folyton kiszáradok, a bőröm viszket, ahogy iszom valamennyit, szinte rögtön jön is ki belőlem, majd újra kiszáradok. A vérnyomásom elég alacsony 90/52. Két hónapig jártam intenzíven mozogni, az sem segített semmit. Emellett haspuffadásom és ha nem szedek gyógyszert, akkor durva pattanásaim is vannak. Fáradt vagyok mindig, az átlagos 8 órás esti alvás mellé, délután aludnom kell legalább 2-3 órát, hogy egyáltalán odatudjak figyelni a dolgaimra. Próbálkoztam azzal is, hogy átvészelem kávéval, de az is teljesen hatástalan volt. Az orvos elküldött terheléses cukorvizsgálatra, ahol megállapították, hogy semmi bajom, talán annyi, hogy a kétórás inzulinom magasabb, mint a referencia érték (40 perces: 257; 2 órás: 58,7 volt). Fáradtságra szedek pajzsmirigy gyógyszert, de annak a mellékhatása szintén a fogyás, és nem érzek kirobbanó különbséget, nagyobb adagoknál pedig kifejezett belső feszületséget érzek. Olykor már attól elzsibbad másodperceken belül a kezem vagy a lábam, ha behajlítom, szív oldali erős fájdalmaim is vannak, amit szintén kézzsibbadás kísér. Elég idegesítő, de esténként arra kelek fel, hogy szó szerint zsibbad a fejem, tehát nincs benne vérkeringés, talán túlzás, de attól félek, hogy agykárosodást kapok. Vannak pillanatok, amikor teljesen jól érzem magam, de ha emberek közé kerülök, mindenki azt tudakolja: " Jóisten, jól vagy?" ; " Nincs semmi baj?"; "De ugye nem szedsz kábítószert?". Mi lehet a probléma, egyáltalán tudok tenni valamit? Optimista, jó kedvű ember vagyok, de úgy érzem, ebben a formában teljesen szemétrevaló az életem.
19/f
Mi az, hogy túl macerás lenne? Szerintem válts házi orvost, mert az egészséged érdekében semmi sem lehet túl macerás! Az meg, hogy ne egyél lisztes dolgokat édes kevés információ. Először is mivel nincs azonnal jelentkező tüneted, mint például rosszul lét, hasmenés, így csak a lisztes étkek kerülése nem fog sok sikert adni, mert minimum egy két hónap után lehetne visszaterhelni és akkor lehetne figyelni, tehát sokkal egyszerűbb, bár kellemetlenebb, az orvosi út végig járása.
A lisztes dolgok mellett, szinte minden kalászos termésből tilos enni, ami tartalmazza a glutént. Szóval ez nem is olyan egyszerű.
Szerintem mondd meg neki, hogy szeretnél elmenni egy gasztroenterológushoz és adjon beutalót, mert szeretnél tőle is véleményt hallani erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!