Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem tudok elaludni + szapora...

Nem tudok elaludni + szapora szívverés. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

19F vagyok.

Most a nyári szünetben kissé felborult a napok ritmusa, van, hogy hajnal 2-3 óráig fenn vagyok, aztán 11-ig alszom - bár ez szerintem nem egyedi dolog.

Tegnap is így volt, kb fél 12-kor ébredtem fel - és azóta képtelen vagyok elaludni. Reggel hatkor próbáltam magam rávenni, hogy elaludjak, de csak forgolódtam, nem hatott semmi.

Amit tudni kell: estefelé megittam kb. 0,5-1 liter kólát, (Ha ez okozza, azt azért nem értem, mert korábban is csináltam már ilyet, és semmi baj nem volt belőle, tudtam aludni.) + éjszaka mikor megszomjaztam, húztam 1-2 kortyot az üvegből.

Egyébként semmi különöset nem csináltam, sorozatot néztem.

Hattól nyolcig forgolódtam, hét óra tájt tapasztaltam, hogy kicsit szaporábban ver a szívem. Azóta kicsit mérséklődött, de ez érezhető.

Mi okozhatta?

A fentieket elolvasva, idegenként simán rámondanám, hogy "ez", de már korábban is csomószor csináltam ilyet, és sosem volt gond, hajnal 3 körül el tudtam aludni.

2014. aug. 3. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Velem is hasonló van most :P próbálj meg sportolni valamit, menj el futni az esti órákban vagy bicajozni vagy egy hosszabb sétára akár hátha segít:)
2014. aug. 3. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Nincs suli, kevesebb az alvásigényed, plussz itt a nagy meleg. Inkább hideg vizet igyál apró kortyokban.
2014. aug. 3. 10:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Remélem beválnak... nagyon szr érzés, hogy fáradtnak érzem magam, de képtelen lennék aludni + szívdobogás is... :/

2014. aug. 3. 10:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok.hajnal 2-3--kor sikerül elaludnom de 10-11-ig fel sem kelek..

Egyébként tényleg az, amit az egyik válaszoló írt, nincs suli meg egyéb fárasztó dolgok, kevés alvást igényel a szervezet.Fáraszd le magad valamivel :D

2014. aug. 3. 10:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a legrosszabb, ha koffein tartalmú italt iszol. Emiatt érezhetted a szívdobogást. Igaza van annak, aki azt írta, hogy igyál hideg vizet, a lényeg, hogy kihajtsd a koffeint a szervezetedből. Ha elálmosodnál, próbálj meg nem lefeküdni, és sportolj valamit, sétál, hogy estére elfáradj. Aztán 9-10 óra körül próbálj meg lefeküdni, ha úgy érzed, hogy álmos vagy, és ne igyál ma kólát. 1 liter egyébként nagyon sok, simán lehet, hogy ettől nem tudtál aludni.
2014. aug. 3. 10:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Jól írták előttem. Annyit tennék hozzá, hogy tartsd magad a régi rendhez, és ugyanúgy kelj fel reggel, ne heveréssz déleőttig.
2014. aug. 4. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!