Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagyon izgulós vagyok mit tegyek?

Doma95 kérdése:

Nagyon izgulós vagyok mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azóta van ez így mióta letettem a cigit 2 éve,vagy lehet hogy csak most figyeltem meg hogy ha megyek valahová pl orvoshoz vagy foci meccsem van,vagy csak sima vérnyomás mérésem van orvosnál elkezdek izgulni és felmegy vagy 140re a vérnyomásom vagy több.Olyankor mindig észreveszem hogy szaporább a szívverésem és a hasamnál érzek nyomást gondolom az izgulástól tavaly volt az hogy elmentem ekg-ra mert kell az igazoláshoz és nagyon magas volt a vérnyomásom mert izgultam.Idén nem volt olyan vészes most már nagyjából tudom kontrollálni meg nem parázok be annyira.Esetleg néhány tipp hogy mit tehetek hogy enyhüljön vagy ilyesmi tudom az a megoldás hogy nem szabad hogy parázzunk meg nem szabad rajta gondolkozni mert attól jön rád a para csak hogy esetleg valakinek valami ötlete vagy észrevétele esetleg van valakinek itt ilyen problémája.Semmi egyéb tünet nincs nem szédülök nincs hányingerem nem érzem magamat gyengének.

2014. júl. 29. 16:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok...engem is érdekelnének a tanácsok.Én eddig nem találtam rá megoldást.

És szeptembertől kezdem az egyetemet,kicsit félek,hogy el fogok rontani dolgokat a túlzott parázással :/

2014. júl. 29. 16:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Keressél olyan dolgokat, amikkel erősítgetni tudod az önbizalmadat. Próbálj felidézni magadban minél részletesebben olyan emlékeket, amikor úgy érezted, hogy valóban ügyes vagy (nem feltétlenül szerepléskor, lehet amikor egyedül gyakoroltál vagy valaki megdicsért, akinek fontos a véleménye) és próbáld minél intenzívebben megérezni az ezekhez tartozó érzéseket, mielőtt szerepelned kell. Egészen biztosan vannak ilyen emlékeid. Mi az az érzés, ami ott a magabiztosságodat adta? Benned van, meg tudod élni, csak amikor szerepelned kell, valami miatt háttérbe szorul. Ezenkívül vannak különböző relaxációs technikák, melyek segítenek oldani a feszültséget és a szerepléstől való szorongást.
2014. júl. 29. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!