Jógázom egy ideje, és tapasztalom, hogy a csípőm, szeméremcsontom rendszeresen és erősen ropog azóta. Nem fájdalmas de határozott és gyakori roppanások. Van hogy egy fekvésből felülésnél 4-5 roppanás a szeméremcsontnál?
Érdekes, amit írsz, mert a szeméremcsontnál nincs ízület, ami roppanhatna.
Milyen alkatú vagy? Vékony?
Elkezdett nyílni a csípőd. Jóval tágabbra tudod nyitni, mint eddig. Nem kell aggódnod miatta, baj nincs ebből.
A csontok találkozásánál lévő izületi folyadékban keletkeznek apró buborékok és vákuumok, ezeket hallod.
Esetleg igyál sokkal több vizet, mint eddig és járj rendszeresebben órákra. Ezzel csökkentheted a ropogást. De elmúlni csak akkor fog, ha abbahagyod a jógát és a mozgást:)
De a szeméremcsontnál milyen ízület van?
Talán az ínszalagok adnak ki hangokat, de ott csontropogás nem lehet.
köszönöm a válaszokat!
Első válaszoló: Alapvetően vékony vagyok, de még van rajtam kb 7 kg felesleg, amit a szoptatás miatt nem szeretnék drasztikusan leadni. Lehetséges, hogy nem a szeméremcsont ropog, csak ott érzem, azon a tájékon.
Második: igen erre én is gondoltam, hogy lazulnak a dolgok, amióta jógázom egyre jobban ropog a gerincem is, de úgy képzeljétek el, hogy pl féloldalt hason fekvésből lassan felkelek és végigroppan a gerinctájék...mint egy veterán:) eleinte megijesztett de jól esik kifejezetten de azért ez a csípőropogás fura volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!