Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Jógázom egy ideje, és tapaszta...

Jógázom egy ideje, és tapasztalom, hogy a csípőm, szeméremcsontom rendszeresen és erősen ropog azóta. Nem fájdalmas de határozott és gyakori roppanások. Van hogy egy fekvésből felülésnél 4-5 roppanás a szeméremcsontnál?

Figyelt kérdés
fél éve szültem, 36 éves vagyok
2014. júl. 9. 23:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Érdekes, amit írsz, mert a szeméremcsontnál nincs ízület, ami roppanhatna.

Milyen alkatú vagy? Vékony?

2014. júl. 10. 00:04
 2/5 anonim válasza:

Elkezdett nyílni a csípőd. Jóval tágabbra tudod nyitni, mint eddig. Nem kell aggódnod miatta, baj nincs ebből.

A csontok találkozásánál lévő izületi folyadékban keletkeznek apró buborékok és vákuumok, ezeket hallod.

Esetleg igyál sokkal több vizet, mint eddig és járj rendszeresebben órákra. Ezzel csökkentheted a ropogást. De elmúlni csak akkor fog, ha abbahagyod a jógát és a mozgást:)

2014. júl. 10. 00:27
 3/5 anonim ***** válasza:

De a szeméremcsontnál milyen ízület van?

Talán az ínszalagok adnak ki hangokat, de ott csontropogás nem lehet.

2014. júl. 10. 00:31
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Első válaszoló: Alapvetően vékony vagyok, de még van rajtam kb 7 kg felesleg, amit a szoptatás miatt nem szeretnék drasztikusan leadni. Lehetséges, hogy nem a szeméremcsont ropog, csak ott érzem, azon a tájékon.

Második: igen erre én is gondoltam, hogy lazulnak a dolgok, amióta jógázom egyre jobban ropog a gerincem is, de úgy képzeljétek el, hogy pl féloldalt hason fekvésből lassan felkelek és végigroppan a gerinctájék...mint egy veterán:) eleinte megijesztett de jól esik kifejezetten de azért ez a csípőropogás fura volt...

2014. júl. 10. 11:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Miért okoz ilyen ropogást a jóga? Nem szeretném abbahagyni, mert testemnek és lelkemnek is felüdülést hoz.
2014. júl. 10. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!