Hogy van az hogy 22 órája nem alszom és teljesen fitt vagyok?
1# és annak mi az oka? :D
2# miért fogok és mikor elájulni? Akkor most feküdjek le aludni? De nem tudok ...
22 óra alvás nélkül semmi. Egyetemisták számára vizsgaidőszakban természetes másfél nap alvás nélkül. (Reggel felkel, egész nap fent van, tanul, éjszaka nem fekszik le, tanul, reggel elmegy vizsgára, ha szóbeli, akkor sokszor kora délután végez, hazamegy és sokszor csak este fekszik le) Semmi bajuk tőle.
Aki szerint zsibbad majd a tarkója meg elájul az hol él? És akik 24 órás szolgálatokat adnak és még koncentrálniuk is kell? És a 24 órás szolgálat az csak a szolgálat, abban nincs benne az odamenés, hazajövés stb. szóval több az. Emberek milliói gond nélkül bírják.
A hivatalos világrekord egyébként 11 nap alvás nélkül, ezt élénkítők stb. nélkül érte el az illető.
A mániás depresszióban szenvedők a mánia szakaszában akár 3-4 napot is alvás nélkül vannak egyébként.
Ha túlalszod magad, az is okozhat álmosságot, az nem azt jelenti, hogy sok alvásra van szükséged. Én pl. ha felébredek hajnalban van mikor eldöntöm, hogy túl korán van és még alig aludtam és nem kelek fel. Akkor tuti, hogy az egész napom el van cseszve, mert ilyenkor forgolódok, hogy vissza tudjak aludni, mert még olyan keveset aludtam és tuti, hogy alszok még délig, és akkor is alig bírok felkelni. De ha belátom, hogy igaz, hogy rohadt korán van és csak az őrültek kelnek fel ilyenkor, de úgy érzem nem vagyok álmos, és felkelek, akkor tök jól vagyok egész nap.
De az ilyen egy napos nem alvások sokszor olyanok, hogy van egy holtpont, amikor úgy érzed de jó lenne lefeküdni (nekem mindig hajnalban volt, míg tanultam) de amikor az elmúlik, akkor utána tök jól elvagy megint és abszolút nem érzed fáradtnak magad lehet egészen estig, mikor is már több, mint 36 órája ébren vagy. De lehet még akkor sem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!