Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Okozhat halált, vagy maradandó...

Kismutyesz_ kérdése:

Okozhat halált, vagy maradandó súlyos károsodást a depresszió?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a szüleim olyan suliba írattak (szakács szak), amit rühellek. Hiába próbáltam megmagyarázni nekik, hogy iszonyúan rosszul érzem magamat ott, utálom a szakot. Így nem is leszek jó belőle, és biztosan nem szeretnék ezzel foglalkozni. Na már most én a konyhán ebből kifolyólag mindig szorongok, avval a tudattal, hogy nulla vagyok ott. Most 2 hetem van a suli konyhán a nyári gyakorlatból, amit ma kezdtem el ledolgozni. A közösség irtó rossz, ostobák, elképesztően primitívek, fikázzák a másikat. Nyilvánvalóan nem érzem jól magamat ott. Már megfordult a fejemben, hogy el szöknék, vagy elkezdeném vagdosni a kezemet ha ebből értenének a szüleim, de mondjuk már kicsit szerintem elkéstem mindenképp a suli váltással, mert most megyek másodikba. Minden nap úgy megyek be, mintha egy túlélő táborba mennék. Hogyan kezeljem a helyzetet? :(( Nagyon nehéz...

16/f

2014. jún. 30. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

A depresszió csak nagyon súlyos formájában okozhat közvetve halált. (Pl. a depresszió okozta szív- és keringési betegségek.) De ehhez több évtizedig tartó nagyon kemény és állandó stressz kell.

Észak-Korában van, aki egy egész életet lehúz egy munkatáborban, vagy a kínai artista gyerekek 20 évig tűrik el a megalázást, brutalitást, lelki fenyítést, és nem halnak bele a depresszióba.

Szóval aligha fogsz te meghalni a szakács szaktól! :)

Viszont jó pédája vagy annak, hogy miért nincs már Magyarországon sorkatonaság; mert már tutyimutyi az összes férfi.

2014. jún. 30. 21:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy szuicid alkat, akkor a depresszió önmagában nem okoz halált vagy komolyabb szervi elváltozásokat. A vagdosást nem tartom jó ötletnek, még inkább azt hinnék a szüleid, hogy a te döntéseid rosszak, labilis vagy, így majd ők megmondják, hogy mi a jó neked. Ha váltani akarsz, állj oda eléjük egy kész tervvel, egy jövőképpel, egy konkrét sulival. Amig csak azt hallják, hogy ez nem jó, az nem jó, azt gondolhatják, hogy általában véve elégedetlen vagy az élettel, de legalább legyen egy szakmád.
2014. jún. 30. 22:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Már eléjük álltam, de semmire sem mentem vele.
2014. jún. 30. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:

16 évesen kezded csak a szakmunkást. Tehát minimum egyszer buktál általánosban. Akkor mégis mi szeretnél lenni? Magfizikus?

Végezd el a szakács szakot, annál könnyebb szak nem nagyon van. 3 év, nem fogsz belehalni. Aztán majd munka mellett kitanulhatsz valami másik szakot is. Nem kell szakácsként dolgoznod egész életedben.

2014. jún. 30. 22:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Nálunk Szlovákiában 9 osztály van általánosban, ezért kezdtem 16 évesen a középsulit.
2014. jún. 30. 22:31
 6/9 anonim ***** válasza:
akkor csak az utolsó két sorom aktuális.
2014. jún. 30. 23:05
 7/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező, mi az amit szeretnél tanulni? Mi az amivé szeretnél vállni? Pélául, ha turizmussal szeretnél foglalkozni, akkor ebben szakacsként is el lehet helyezkedni és később továbbképezni magad pl. étterem vezetőnek, majd hotel managernek. De ez csak egy példa, arra vagyok kivancsi, össze tudod-e esetleg a későbbiekben kombinalni a szakacs-munkát továbbképzések álltal azzal amit szeretnél csinálni? Egyébként 2 választásod van természetesen, szembeszállsz a szüleiddel, nem jársz ne az iskolába, nem tanulsz, amig át nem iratnak arra a szakra amit szeretnél. Ehez nagyon, de nagyon bátornak kell lenni, és felelőséget kell vállalnod akármi is lesz a következménye. Neked kell mérlegre tenned, mit veszthetsz és mit nyerhetsz esetleg vele. A másik választás pedig bizony a szakács- szakon maradni. De ezt nem teheted boldogtalanul! Akkor bizony meg kell tanitanod magadat szeretni azt, ami jutott. Nem lehetetlen! Keleti kulturákban magasra fejlesztették az elfogadás és a szeretve elfogadás művészetét. :)
2014. júl. 2. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
legyen 60 igazolatlan napod és akkor eltanácsolnak, így majd átiratnak más suliba.
2014. júl. 29. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
válassz 1 másik szakmát, és mond el a szülöknek hogy ezt szeretnél tanulni, és hogy átmennél 1 másik suliba.
2014. júl. 29. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!