Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Semmi nem segít az elviselhete...

Semmi nem segít az elviselhetetlen talpfájásomon. Mit ajánlotok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Nem vagyok lúdtalpas, a barátnőm hiába masszírozza esténként, hiába a diclofenac vagy egyéb kenőcs és/vagy tabletta. Pár éve otthon ültem munkanélküliként, és nem tudtam visszaszokni a munkába. Hiába edzettem én itthon rendesen, az nem ugyanaz, minthogy 9 órán át állok vagy sietek árufeltöltőként. Más lehetőségem nincsen, mert csak ebben van tapasztalatom, ide van esélyem, hogy fölvegyenek, és még ez is idő, mire összejön. Sofőr papírom van, de nem vesznek föl sehová. Akkor nem lenne bajom, de így mivel ülőmunkákat nem lehet végzettség nélkül csinálni, muszáj kibírnom valahogy az első pár hetet, amíg beleszokok. A legutóbb a 4. napon ki kellett lépnem, mert nem bírtam tovább tűkön lépkedni. A 2. nap este egy haverom adott 2db. 0.25 ös xanaxot, hogy este fele, amikor már nagyon fáj, vegyem be.Az jó volt, még nem tompított el annyira, képben voltam ugyanúgy, és a fájdalmat meg elviselhetővé tette. Nagyon fájt úgy is, de már kibírtam. Tudtam másra is figyelni. Viszont a 4. nap már nem volt xanax ugye, és egyszerűen ki kellett lépnem, mert nem bírtam tovább tűkön lépkedni.

Most végre megint van meló, de csak azért bírom, mert felírattam xanaxot. Először felírta erre a gondomra, de mivel egy hét alatt elfogyott a 30 db-os doboz, másodszor már nem írta fel. Valami kis ócska O hatású, de azért vényköteles fO....st, pedig mondtam neki, hogy csak arra a Qr...v@ 2-3 hére kéne, amíg visszaszokok, ezért pszichiáternek azt mondtam, végül is igaz is rám kicsit, hogy iszonyúan stresszelek folyton, meg nem érzem a komfortot a világban, de egy haverom adott xanaxot, és attól teljesen felszabadult voltam, és nem is tompított, csak oldott, nyugtatott. Hosszan tudtam az emberek szemébe nézni, és nem voltam kicsit sem izgatott, zárkózott, hanem full közvetlen, laza arc.

Szóval fölírta a pszichó, de ez így nem mehet tovább.

Hamar rá lehet szokni erre a cuccra, mert ez az egyetlen álomcucca a gátlásos embereknek a hétköznapi életben. Hétvégén ugye alkohol. A fű nem mindig jó ilyenre.

Ja meg azt képzeljétek el, hogy anyám tramadoljából -derékcsípődésre kapta, hogy tudjon dolgozni- bevettem 1 et, és éreztem, az enyhe ópiát érzést (kórházban kaptam már intravénás morfinszármazékot), de nem vette el a fájdalmat közel sem annyira, mint a 2 xana. Másnap 2őt vettem be, az már elég volt, de jobban eltompított, mint 3 xanax, ugyanakkor nem álmosított el, hanem könnyűnek éreztem magam.

Szerintem látták rajtam, hogy nem stimmel valami az emberrel. Az egyik gyerek megkérdezte, hogy

" Fáradt vagy mi? Látszik rajtad."

Szóval az nem jó, mert amennyi már eleget hat, attól már hülye leszek. A xanax jobb, de az is egy komoly narkó, mert 3 nap után már 2*annyi kell. Első napokon, még csak egy délután egy este, másnap észreveszed, hogy este már 2 kellett volna, aztán, hogy másnap már reggel is.

4.napra meg már 2 délután 3 este, pár nap múlva azon is emelni kéne, csak még mivel nem akarod, ki tudja meddig talán lehet húzni, úgy hogy hétvégén nem szedem.

Remélem, 3 hét múlva már nem lesz rá szükségem, max este,

de nem tudom, lehet, hogy ez évről évre már csak rosszabb lesz. A cink, hogy még csak 27 vagyok.

Szóval tudtok valamit? Nem akarok rászokni az ilyen kemény szerekre. Talpmasszőrre nem lesz pénzem.

Hihetetlen ez a q.rv@élet, hogy lehet mehetek majd az utcára, vagy élősködni valakihez, függőként az ilyen sz@roktól.

Tisztelettel, ....

2014. jún. 20. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Kicsit sokat írtál...

Szóval én azt tanácsolnám, hogy menj el ortopédiára és vizsgáltasd meg magad ott.

Nekem hasonló tüneteim voltak, bokasüllyedést állapítottak meg. Semmi különös dolgot nem kell tenni, gyógyszert meg pláne nem kell szedni. Ha neked is ez a bajod, elmész 2x-3x gyógytornára, ott megmutatják hogyan kell tornáztatnod a lábad, írnak lúdtalpbetétet (igen jól olvasod) és betartod amit a doki mond.

Azt nem írtad, hogy fiú vagy vagy lány (fiúra tippelek), de ha lány vagy, akkor még arra is figyelhetsz, hogy soha ne hordj teljesen lapos talpú cipőt, legyen legalább 3-4 cm-es sarka. Ha fiú, akkor ez kilőve :-(

De szerintem mindenképp menj dokihoz, mielőtt még több hülyeséget beszedsz!

2014. jún. 20. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Edzőcipőknek is kb 3-4 centis a sarka, azt meg fiú is hordhat
2014. jún. 20. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is a cipővel van a probléma. Valamilyen talpbetétet próbálnék ki én is a helyedben!

De az is lehet, hogy valamilyen gerinc problémád van, ami oda hat ki...,vagy sugárzik. A xanax csak a stresszt fogja oldani, a lábadon /ha ortopédiai probléma/ nem fog változtatni. Nézesd meg!

2014. jún. 20. 14:13
 4/7 anonim válasza:
A talpmasszázst rövid gyakorlás után saját magad is tudod csinálni. Igaz, hogy fárasztó a szinte töröküléses póz, de megéri. Torna is segíthet, akár a net-en is kereshetsz ilyen tornagyakorlatokat. Érdemes még megpróbálni a különféle lazító lábáztató szereket. De mindezektől függetlenül feltétlenül menj el az ortopédiára. Erre nem tablettákat kell szedni
2014. jún. 20. 14:16
 5/7 A kérdező kommentje:
ja .akker azt elfelejtettem írni, hogy 3 vastag filcbetét van a cipőmben :- )
2014. jún. 20. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem biztos hogy segít. Próbálgass különböző cipőket, esetleg vidd is magaddal a melóba hogy napközben át tudd venni. Akár papucsot is. Nálam pl probléma ha túl vékony a cipő talpa, ha teljesen lapos (nincs sarka), illetve szokott segíteni ha a harántboltozatot megtartja (mint a Scholl papucsok).
2014. jún. 20. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A filcbetét egyenlő a nullával. Lábadra szabott ortopéd betétre van szükséged.
2014. jún. 20. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!