SOS! Behajolásnál, nagy ásításnál, néha nagyobb ugrásnál, favágásnál, kiesik a szívem a ritmusból, üt egyet, aztán nagyon gyorsan szabálytalanul ver, mi lehet ez?
22 éves vagyok, körülbelül 4-5 éve áll fenn a probléma, egyre gyakrabban jön elő és egyre hosszabbak a szabálytalan időszakok, egyébként a gyors szabálytalan szívverés pár másodperctől akár egy perces periódusig tarthat, folyamatosan lassul, majd visszaáll egy erős szívritmussá.
Amikor ez van, légszomjat érzek, mellkasi "vákuumot" kicsit néha olyan érzés, mintha bizseregne az egész mellkasom.
Egy lehetőség: Mitralis prolapsus
Semmi komolyat nem jelent, nekem is ilyen van. De orvos, mindenképp, egy, hogy megnyugodj, kettő, hogy kizárja a komolyabb bajt.
VOltam orvosnál, többször is, tettek rám 24 órás ekg-t, de általában ezeket a félreveréseket nem regisztrálta, mert zömmel fizikai aktivítás során jönnek elő, és mivel mozogtam, statikus zajt vett csak fej.
Szóval elhajtottak, egy másik meg azt mondta, hogy csak szívkatéterezéssel lehet megállapítani, hogy van-e valami szívizom problémám.
Stabil EKG szerint (értsd, amikor nem ver épp félre) rendben van minden. Ultrahangon regisztráltak egy mitralis billentyűhibát, de állítólag nagyon csekély.
Mondom, mindenhonnan elhajtottak, fiatal, erős egészséges ember vagyok, nincs bajom, volt aki beutalt a pszichiátriára is, hogy biztosan pánikbeteg vagyok. Köszi!
Harmadik vagyok.
Tünetek
A betegek többnyire panaszmentesek, de megjelenhet atípusos mellkasi fájdalom, ritmuszavarok, ennek kapcsán heves szívdobogásérzés (palpitáció) és ájulás (syncope) is. Súlyosabb esetben jelentős mitrális regurgitációhoz vezet.
Nálam a stressz, kimerültség fokozza, de hidd el, semmi komolyat nem jelent, csak fura érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!