Hogy lehet valaki leukémiás?
köszi:)
hát egyik barátom leukémiába halt meg.és egyszerűen nem értem hogy egyik pillanatról a másikra hogy lehet valaki leukémiás.:(neki soha nem volt semmi baja akkor mégis hogyan?
[jó igen tudom h hülye vagyok de akkor se tudom...:(]
nem:S
normális betegséggel kezdődött.köhögés fejfájás stb.a háziorvoshoz ment el de az nem mondott semmit csak igazolást adott neki.
aztán tüdőgyulladása lett.akkor ez volt a baj? jaj nemtudom még nem nagyon fogtam fel és még nem beszéltem a szüleivel igy nemtudok sok mindent :[
A leukémia tulajdonképpen azt jelenti, hogy a csontvelő, ami a normális fehérvérsejteket termeli, valamilyen ok miatt "megbolondul" és nagymennyiségű, éretlen sejteket kezd el bedobni a keringésbe (amik persze nem is működnek jól).
A barátodnak valószínűleg a tüdőgyulladás már a leukémia következtében alakult ki, mivel nem működött jól az immunrendszere, így könnyebben kialakulhatott nála a fertőzés.
(Sokféle leukémia van, az okok ritkán ismertek: okozhatják őket környezeti tényezők, a hajlam örökölhető lehet stb...)
Olvastam egy könyvet (Robin cook - Láz)
12 éves kislánynál benzol okozta a leukémiát..mert a folyóba egy gyár beleöntötte a benzolt és a folyó mentén laktak..
(ez csak egy könyv,nem tudom mennyi a valóságalapja :S)
Ha hülyeség akkor bocsi,csak megakartam osztani
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!