Vizelés utáni rosszullét? Mitől?
Vesekő pont, hogy alhasi fájdalmat is okozhat. Nem lehet az, hogy az a kő valami sérülést okozott a kiválasztószervrendszeredben? Én iskolában 7órákat tartottam vissza, mert utáltam ott wcni.
Nekm akkor szokott ilyen lenni: alhasi fájdalom, gyengeségérzés, ha régen volt nagy wc és éjjel nem kelek fel wcre... reggel úgy nyomhatja a beleimet, hogy alig bírok mozogni a fájdalomtól.
Szia!
Úgy sejtem, hogy pszichés probléma lehet ez nálad. Írtad, hogy középiskolás korodban sokszor és sokáig tartogattad a pisilést. Ennek viszont kellett, hogy legyen valami oka.
Talán viszolygást váltott ki benned az iskolai vagy egyéb vécékbe való bemenetel? Így előbb-utóbb már a vizelési inger is kiválthatott egy autómatizmust, aminek rosszullét lett az eredménye, mivel a tudatalattid megtanulta, hogy kétféle rossz dolog következhet ilyenkor, vagy vissza kell tartanod vagy pedig be kell menned az unszimpatikus vécébe.
Persze ez lehet csak feltételezés, ha pedig így van, akkor van egy ötletem, amivel szembe lehetne menni ezzel a beidegződéssel. Amikor otthon vagy, nyugodt körülmények között és abban a tudatban, hogy ott van a megszokott, közeli wc, igyál bőven folyadékot és várd meg még pisilned kell, de ne szaladj azonnal, hanem relaxálj, vagy kösd le magad és várj egy kicsit, mondjuk 20 percet. Ha addig nem jelentkezik rosszullét, az jó jel. Akkor másik alkalommal ismételd meg mindezt, de kicsit tovább várj, majd legközelebb is, akkor még tovább várj....
Ha ebben az otthoni környezetben nem jelentkezik rosszullét, akkor tényleg pszichés eredetű ez a probléma és akkor azt is be lehet gyakorolni, hogy az otthontól távol se jelentkezzen később a rosszullét. De azt kicsit másmilyen módszerrel kell, és ha gondolod ebben is próbálok segíteni.
Remélem segítettem valamit.
Anna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!